Artikkelin kuva
ura

Esittelyssä parhaat naisverkostot

Kaipaatko arkeesi uusia tuulia ja näkökulmia? Kiinnostaako muiden urasuuntautuneiden naisten seura ja haluat vaihtaa ajatuksia työelämästä tai vaikka perheestä? Tai etsitkö keinoja verkostoitua ja kehittää osaamistasi, jotta voisit edetä urallasi? Jos vastasit kyllä, kannattaa lukea loppuun tämä artikkeli, jossa esittelemme kolme erilaista ja innostavaa urasuuntautuneille naisille suunnattua verkostoa.

Mothers in Business ry

Mothers in Business on verkosto, joka puhuu työn ja perheen yhteenkuulumisen puolesta. Yhdistys tarjoaa vertaistukea äideille vanhempainvapaalla ja keinoja yhdistää perhearki ja työt sujuvasti sitten kun töihin paluu koittaa. Järjestö nostaa esille mielenkiintoisia aiheita ja edistää äitien asemaa työelämässä ja yhteiskunnassa.

Mothers in Business järjestää kaikenlaisia tapahtumia, luentoja ja seminaareja erilaisista aiheista, jotka inspiroivat äitejä arjessa ja joista saa uusia näkökulmia ja energiaa arkeen. Lähes kaikkiin tapahtumiin ovat myös lapset tervetulleita.

Mikäli jäsenyys ja järjestön toiminta kiinnostavat, niin kannattaa seurata Mothers in Business ry:tä Facebookissa. Yhdistyksellä on Facebookissa valtakunnallisen ryhmän lisäksi myös kaupunkikohtaisia ryhmiä eikä aktiivinen toiminta painotu ainoastaan pääkaupunkiseudulle vaan kattaa koko maan. Välillä paikallisjaostot järjestävät kahvitteluja, joiden aiheena on aktiiviksi hakeminen, mikäli järjestön tapahtumien järjestäminen tai koko toiminnan kehittäminen kiinnostaa.

Howtomo

Oletko haaveillut itsesi kehittämisestä ja kouluttamisesta, mutta kaikki kurssit maksavat maltaita? Sitten kannattaa tutustua Howtomoon, joka on perustettu, koska jokaisella naisella tulisi olla mahdollisuus kehittää itseään ilman kalliita maksuja. Howtomon koulutuksissa naiset opettavat toisiaan milloin mistäkin aiheesta ja ilmaiseksi. Mukaan koulutuksiin pääsee Facebookin tapahtumakutsujen kautta. Tälläkin viikolla howtomolaiset kokoontuvat yhteen, kun verkosto täyttää 2 vuotta.

Tai onko sinulla jotakin erityisosaamista, josta muutkin voisivat hyötyä ja haluat kertoa siitä muille? Howtomossa ei sinun tarvitse tyytyä kuuntelijan rooliin, sillä kuka tahansa voi toimia kouluttajana ja saada sitä kautta arvokasta koulutuskokemusta. Jos esiintyminen ja luennoiminen kiinnostaa verkostoitumisen lisäksi, niin kannattaa ottaa yhteyttä Howtomoon. Ennen kuin huomaatkaan, saatat pitää luentoa naisjoukolle sinun aiheestasi.

Loistokonsepti, ihan ilmaiseksi!


Tiistai-klubi

Tiistai-klubi on vuonna 2010 perustettu verkosto puhtaasti urasuuntautuneille naisille, jotka haluavat kehittää osaamistaan ja tähtäävät työelämässä korkealle. Pääosa jäsenistöstä työskentelee myynnin, markkinoinnin ja viestinnän parissa.

Myöskin tiistaiklubilaiset järjestävät erilaisia verkostoitumistapahtumia, afterworkeja ja luentoja. Pääpaino tapahtumissa on verkostoitumisessa ja uralla etenemisessä, mitkä liittyvät hyvin tiiviisti yhteen. Verkostolla on julkisen Facebook-ryhmän lisäksi myös vain jäsenille tarkoitettuja ryhmiä, joissa keskustelu on vilkasta ja inspiroivaa. Kannattaa myös tutustua tiistaiklubilaisten blogiin, jossa viimeisin kirjoitus on hyvä avaus siitä, miksi ammattitapahtumiin kannattaa osallistua.

Teksti: Johanna Pulla