Artikkelin kuva
tekijat

Tiina Pitkänen

Tervehdys Turusta!

Täällä kirjoittaa Tiina, kolmenkympin paremmalle puolelle ehtinyt eskarilaisen äiti, joka auttaa päätyökseen ihmisiä eteenpäin urapoluilla ja työskentelee sivutoimisesti freelance-toimittajana. Lisämausteen arkeen tuovat myös yhteisöpedagogiopinnot, järjestötoiminta sekä 60-luvun kerrostalokotimme värikäs ja leikkisä sisustaminen. Olen loputtoman kiinnostunut erilaisista asioista ja erityisenä intohimonani ja inspiraation lähteenäni ovat ihmiset ja heidän tarinansa. Minulla onkin ollut onni päästä tutustumaan mitä erilaisimpiin elämänvaiheisiin ja tuomaan niitä myös esiin toimittajan työni kautta.

Olen sosiaalinen introvertti ja nautin ihmisten parissa olemisesta sekä hyvistä keskusteluista, mutta toisaalta luova minäni tarvitsee myös paljon omaa rauhaa ja tilaa. Hyvinvointini kulmakivenä on tasapaino erilaisten asioiden välillä. Otan kaiken irti kaupunkiasumisen hyvistä puolista; hyvästä julkisesta liikenteestä, kulttuuritarjonnasta, kirpputoreista, kirjastoista ja kahviloista. Samalla haaveilen en enää ihan salaa vapaa-ajankodista maaseudulla, jossa pääsisin tekemään enemmän käsilläni ja pysähtymään perusasioiden äärelle. Sosiaalisen työn ja vapaaehtoistoiminnan vastapainoksi minun pitää päästä säännöllisesti retkeilemään luontoon, marjastamaan ja uimaan ympäri vuoden. Yöpöytäni myös pullistelee lukemattomista kirjoista, joihin tartun aina kun on tilaisuus.

Olen innoissani päästyäni mukaan Mutsimedian tiimiin jakamaan ideoita ja vertaistukea muille vanhemmille, koska lopulta olemme kaikki samassa veneessä. Äitiysvuosia minulla on takana kuusi ja puoli ja hiljalleen alkaa valjeta se, mikä tässä hommassa on oikeasti tärkeää. Oman itsensä, muiden ihmisten ja luonnon kunnioittaminen ovat asioita, jotka haluan lapseni sisäistävän nyt ja tulevaisuudessa ja niistä en tingi yhtään. Maailma ei sen sijaan kaadu siihen jos joskus herkutellaan kahtena päivänä putkeen tai Yle Areenasta katsotaan Ryhmä Hau -jaksoja kahden sijaan kolme. Rajoja, rakkautta, sopivasti rentoutta sekä armollisuutta itseä kohtaan on sanoma, jota haluan kanssamutseille välittää.