Artikkelin kuva
tekijat

Susanne Suvilaakso

Olen Susa ja kirjoitan Mutsimediaan muodista ja muusta mielenkiintoisesta. Elämäni on seikkailua uusperheen aikatauluviidakossa, pyrkimyksiä läsnäolevaan vanhemmuuteen, yrittäjyyden riemua ja tuskaa, ekologisempaan elämään tähtäämistä sekä luovuuden ja kauneuden etsimistä ja löytämistä.

Äitiyttä olen harjoitellut jo kahdeksan vuotta. Perheeseeni kuuluvat kolme omaa murustani, yksi bonuslapsi, ihana puoliso ja yksi vanhuuspäiviään viettävä chihuahua. Asumme meren rannalla keskikokoisessa satamakaupungissa nimeltä Kotka.

Rakastan kirjoittamista, tarinoita ja lukemista. Olen varsin innoissani mutsimedialaisuudesta ja siitä, että saan jakaa lempeyttä ja inspiraatiota äitikollegoille tekstien välityksellä. Työkseni tuotan kirjoitettua sisältöä asiakkaille sekä olen osakkaana myyntialan start-upissa, jossa autan kädet savessa yrityksiä tekemään parempaa myyntiä.

Pystyn samaistumaan monenlaisiin äitirooleihin, sillä nautiskelin ensin kotiäitiydestä yli viisi vuotta, sitten olin hetken opiskelijaäiti kunnes palasin työelämään ja muutaman mutkan kautta päädyin toteuttamaan teiniaikaisen haaveeni yrittäjyydestä ja muutuin yrittäjä-äidiksi. Alkukeväästä aloitin myös mielenkiintoisen matkan Ratkaisukeskeiseksi Valmentajaksi. Valmentajaopinnoista voin tulevaisuuden työkuvioiden lisäksi ammentaa myös arkeen, sillä ratkaisukeskeisyys on monesti avainsana lapsiperheen elämässä.

Yrittäjän ”iltavuoro” alkaa monesti iltasatujen ja silitysten jälkeen, mutta haluan pitää työtunnit kurissa ja antaa aikaa hyvinvointia luovalle vapaa-ajalle. Vapaa-aikana minut löytää puutarhahommista, joogamatolta, metsästä, kirpputorilta ja laatikkopyöräilemästä lasteni kanssa.

Mutsimediassa olen mukana, sillä minua innostaa merkityksellisyys ja mutsius on merkityksellisyyttä parhaimmillaan. Mutsius on elinikäinen matka, jossa ei koskaan tule täydelliseksi ja kaikki ovat omalla tavallaan parhaita. Itse olen äitinä tosi hyvä auttamaan läksyissä ja käymään pitkiä pohtivia keskusteluja lasten kanssa iltapalapöydässä, mutta iltasadut olen ulkoistanut BookBeatille ja aamukiireessä kaikille lapsille ei aina löydy parillisia sukkia. Toivon jokaiselle mutsille lempeyttä ja kärsivällisyyttä suureen tehtävään.