Artikkelin kuva
tekijat

Mia Backman

Hei,

Minä olen Mia ja olen toinen Mutsimedian podcastin tekijöistä. Sen lisäksi että teen kyseistä intohimoprojektia aina kun ehdin, olen yhden (pian kahden) lapsen äiti, viestintäalan konsultti, rintamamiestalon remontoija sekä intohimoinen kotileipuri. Päädyin tuottamaan sisältöjä Mutsimedialle huomattuani Jennin huhuilevan sisällöntuottajien perään somessa – verkostoituminen kannattaa siis mutsihommissakin.

Suhteeni äitiyteen on moninainen. Samalla kun koen, että riman ei pitäisi olla korkealla vaan aika lailla armollisesti maan kamaralla, olen juuri se äiti joka ei anna sokeria kotona lapselle, vahtii ruutuaikaa ahdistuneena ja yrittää opettaa englannin kielen sanoja tarha-ikäiselle. Tasapainon menetyksistä tasapainoon ja takaisin voisi kuvailla vanhemmuustyyliäni parhaiten. Yhtä kaikki, äitiys on ollut elämäni kasvattavin kokemus. Sen lisäksi että olen saanut hienon ihmisen elämääni olen oppinut itsestäni runsaasti äitiyden myötä. Olen siitä myös onnekas, että olen saanut lapsen ihmisen kanssa, jonka kanssa kaiken tämän ja myös sen kupin reunan yli valuvan osan jakaminen, tuntuu kiitolliselta hommalta.

Äitiys on asia joka kulkee mukana aina, ei ainoastaan kotona ja lapsen kanssa liikkuessa, vaan myös työpaikalla sovittelutaitoina, projektihallintakykyinä sekä ennakoinnin mestaruutena. Harrastaminen on intohimoisempaa kuin koskaan ennen lasta, koska aikaa on vähemmän. Nukkuminen on kuninkaallisten laji, johon ei voi koskaan panostaa liikaa. Kaiken kaikkiaan, mutsius ja siihen liittyvät myytit,käytännöt, traditiot ja tunteet ovat suunnattoman kiinnostava maaperä, josta aivan kaikilla on jokin kokemus. Siksi Mutsimedia, siksi nämä sisällöt.