Artikkelin kuva
tekijat

Marika Luukkanen

Moikka,

Olen Marika, 35-vuotias kahden pienen lapsen äiti ja päivätyökseni markkinoin asioita. Rakastan kirjoittaa vähän sellaisia eriskummallisia juttuja, joista ei välttämättä ole valtavirran suosikeiksi, mutta jotka kuitenkin löytävät julkaisusta toiseen uskollisen lukijakuntansa.

Uskon, että meitä äitejä on hirveän monenlaisia ja hyvä niin. Paine äitimuotista on ahdistava, ja haluan omalta osaltani olla murtamassa sitä, jotta entistä vähemmän meitä tunnollisia mutseja joutuu kokemaan liiallista painetta.

Ai että tykkään välillä laiskotella, enkä tehdä mitään tuottavaa. Mutta useimmiten haluan käyttää aikani lasten kanssa touhuamisen lisäksi itseni ja taitojeni kehittämiseen sekä luomiseen – kirjoittamiseen, piirtämiseen, maalaamiseen ja valokuvaukseen. Kivituikkuja en keräile ja villasukkia en kudo. Nautin myös raivourheilusta, jota kroppani kestää huonosti.

Olen kipuillut oman äitiroolini ja asiantuntijaminäni välillä paljon, joten tunnistan rauhoittumisen vaikeuden itsessäni. Samoin kohtaan myös riittämättömyyttä. Opin kuitenkin vähä vähältä päästämään enemmän irti ja huomaan nauttivani tästä elämänvaiheesta, jossa koen enemmän merkityksellisyyttä kuin ikinä ennen.

Tunnistettuani Mutsimedian hyvän meiningin, halusin tarttua tilaisuuteen ja lähteä mukaan – löysin sieluni karaokebaarin Mutsimediasta. Olen siis osaltani auttamassa Mutsimediaa eteenpäin ja tuotan monenlaisia sisältöjä sivustolle, esimerkiksi asiantuntijahaastatteluita. Onhan äitiys nyt ihan parasta!