Artikkelin kuva
tekijat

Maria Vuorensola

Terve!

Olen Maria, 33-vuotias oululaislähtöinen kuntakonsultti, 4-vuotiaan erityispojan äiti, vaimo ja ikuinen ajankäytön optimisti. Rakastan keittiössä puuhastelua, Pinterestiä, podcasteja, puutarhan hoitoa ja sadonkorjuuaikaa. Innostun inspiroivista tarinoista ja ihmisistä.

Olen toinen Mutsimedian podcastin tekijöistä. Aloin kuunnella podcasteja vauvavuoden tuoksinassa vuonna 2015 ja formaatti toi mieleeni ajan, kun itse nauhoitin lapsena radio-ohjelmia vaaleanpunaisella kasettinauhurilla vessassa. Mietin silloin, että ehkä minulla saattaisi olla jotain sanottavaa maailmalle oman podcastin avulla. Joku kaunis päivä, ajattelin. Tässä sitä nyt ollaan, kiitos Mian ja Jennin!

Vanhemmuuteni ja äitiyteni ensivuodet eivät ole olleet aivan tavallisia. Muutimme lapsen synnyttyä ulkomaille ja kauas turvaverkoista, joten arki oli yhtäkkiä täynnä uutta: ympäristö, ihmiset, kieli, kulttuuri ja vielä uusi perheen asukas ja ihminen, ruokakaupoista ja “neuvolasysteemistä” (jota ei ollut) puhumattakaan. Samalla arkemme on kuitenkin meidän ainut arkemme, erityishaasteine kaikkineen. Äitinä olen oppinut sen, että mistä vaan selviää, kun ei vaihtoehtoja ole näkyvissä. Perheen, harrastusten, työn ja jatko-opintojen yhdistäminen ei todella ole aina hauskaa, vaikka kaikkea rakastaakin.

Opin vastikään termin ”multipotentiaali” ja jokin kliksahti sisälläni. Internetin syövereissä multipontentiaaleja kuvataan siten, että heillä on monia mielenkiinnon kohteita, vaikeuksia valita yhtä niistä tärkeimmäksi, heillä on useita projekteja käynnissä ja jo seuraavat suunnitteille. Koen olevani jotain sen tyyppistä; saan ideoita ja projektiaihioita päähäni tuon tuosta. Osa niistä päätyy toteutuspöydällekin, kuten oma podcast.