Artikkelin kuva
tekijat

Liina Sievers

Hola!

Näppäimistön tältä puolen teille huhuilee plus nelikymppinen perimenopausaalinen kahden teinipojan mutsi, jonka elämä täyttyy treeneihin kuskaamisesta, suolasuihkeista, Air Jordaneista ja ruuan laittamisesta.

Kun sanon ruuan laittamisesta, sitä todellakin meillä laitetaan. Lihapullia, pastakastiketta, kanasuikaleita, risottoa, makaronia, spaghettia, peltipizzaa, perunamuusia ja johonkin väliin jotain vihanneksia. Seuraavana päivänä sama alkaa alusta. Ja sitä seuraavana. Ja sitä seuraavana… Saatte varmaan kiinni ajatuksesta? Ai miksette lähteneet lomalle tänä(kään) vuonna? No koska meillä syötiin! Kahden urheilevan teinipojan taloudessa elämää eletään perusasioiden äärellä. Jos ei syö tai nuku, ei treeneihin tai matseihin ole menemistä.

Ruuanlaiton ja teiniangstailun välissä työskentelen erityistason seksuaaliterapeuttina Väestöliiton terapiapalveluissa, lenkkeilen koiran kanssa ja kasvattelen meidän ihanaa kissalaumaa sielu innosta väristen. Inhoan imuroimista ja rakastan paljasjalkakenkiä sekä treenata kuntosalilla. Viime vuonna löysin itseni hieman yllättäen studiosta tekemässä podcastia uupumuksesta. Empiiristä kokemusta löytyy sillä lailla sopivasti, että voin aiheesta jotain sanoa tietäväni.

Tätähän tämä on. Tasapainoilua. Kaiken hulluuden ruokkimista ja lopulta sen paniikinomaista välttelyä. Likaisia sukkia, korismatseja, tyttöystäviä, hiuslakkapilviä ja mokkapaloja sunnuntai-aamun buffetissa. Täyttä elämää. I’m loving it!

Mutsimediaan löysin tieni vähän vahingossa. Kirjoitin tekstin, lähetin sen ja puff, se olikin jo julkaistu. Jatkossa näitä teiniangstisia tekstejä syntyy toivottavasti runsaasti lisää ja nöyrä toiveeni onkin, että niiden parissa jaksaisitte viihtyä.