Artikkelin kuva
ruoka

Vohveliraudan puhdistus – 3 ainesosan tehoniksi poistaa rasvan ja lian

Vohveliraudan puhdistus pyyhkimällä on hyvä muistaa aina käytön jälkeen, mutta silloin tällöin rauta on syytä putsata perusteellisemmin. Raudan kolot keräävät rasvaa ja joskus laitteeseen voi jäädä palanutta ruokaa. Ei ole suotavaa, että nämä epäpuhtaudet tarttuvat vohveleihin tai muihin syötäviin herkkuihin, kuten vohveliraudalla kuumennettaviin pizzatortilloihin tai leipiin.

Vohveliraudan puhdistus

Vohveliraudan puhdistus puhdistusvohvelin avulla on tehokas, helppo ja nopea toimenpide. Puhdistusvohvelin valmistamiseen tarvitset pelkästään vehnäjauhoja, suolaa ja vettä. Taikina syntyy muutamassa minuutissa, ja tämä erikoisvohveli paistuu tavallisten vohveleiden tapaan nopeasti. Puhdistusvohveli imee itseensä tehokkaasti rasvaa ja likaa ja se tulee luonnollisesti heittää paiston jälkeen roskakoriin.

Vohvelirautaan kiinni palaneen ruoan saa poistettua myös kuivalla tiskiharjalla kevyesti hankaamalla. Raudan ulkopinnat puolestaan pyyhitään puhtaiksi kostealla mikrokuituliinalla.


Tarvitset:

1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl suolaa
1 dl vettä
mikrokuituliina
(kuiva tiskiharja)

Tee näin:

  1. Sekoita jauhot, suola ja vesi tasaiseksi taikinaksi astiassa.
  2. Paista puhdistusvohveli vohveliraudassa. Paistoaika voi olla hieman tavallista vohvelia pidempi.
  3. Viimeistele vohveliraudan puhdistus tarvittaessa hankaamalla kuivalla tiskiharjalla, ja pyyhi raudan ulkopinnat mikrokuituliinalla.

Katso ohjeet vohveliraudan puhdistukseen vielä videolta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.


Liity myös mukaan yhteisöihimme Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa!

Teksti, kuva ja video: Senni Loikala