Vegaaniset banaani-kikhernepannukakut
Erilaiset terveelliset letut ovat viime vuosina olleet kovassa huudossa, eikä suotta. Kukapa nyt ei haluaisi syödä lettuja, vaikka joka päivä?
Useimmat reseptit sisältävät kuitenkin kananmunaa tai viljoja, kun taas tämä ohje sopii niin vegaaneille kuin viljaa välttäville. Kikhernejauhoja näkee yleensä suolaisten ruokien resepteissä, mutta ne toimivat loistavasti myös makeissa herkuissa ja kaiken lisäksi sisältävät vielä hyvän määrän proteiinia.
Taikinan paksuhkon koostumuksen sekä leivinjauheen ansiosta tällä ohjeella paistat maailman parhaita pannukakkuja jenkkityyliin!
Näitä tarvitset:
1 iso banaani
1 dl omenasosetta
1,5 dl soijamaitoa
3 dl kikhernejauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl ceylon kanelia
Tee näin:
Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja hurauta tasaiseksi. Taikina saa jäädä melko paksuksi, jolloin paistaminen on helppoa ja saat täydellisiä kullanruskeita pikkupannareita. Paista keskilämmöllä kookosöljyssä.
Voit huoletta korvata ohjeen nesteet muillakin vastaavilla tuotteilla.
Vinkki: Tuplaa ohje, koska nämä pannarit häviävät sitä mukaa, kun niitä paistat!
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Titta Laurinen