Vegaaniset aamiaispannukakut ja kookoskermavaahto
Tuntuuko lomaltapaluu ja orastava syksy raskaalta? Aloita päivä hemmotellen itseäsi ja perhettäsi pannukakkuaamiaisella. Vegaaniset kaurapannukakut ovat terveellisiä ja vievät kielen mennessään. Kaveriksi vatkataan kermavaahtoa kookosmaidosta.
Jos aamusi on kiireinen, voit surauttaa pannukakkutaikinan illalla jääkaappiin tekeytymään ja paistaa letut seuraavana aamuna!
Ainekset
Pannukakut
3,5 dl Kaslink Aito -kaurajuomaa
150 g (1 prk) Kaslink Aito -maustamatonta kauravälipalaa
3,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl perunajauhoa
1 rkl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Kookoskermavaahto
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 rlk sokeria tai vaahterasiirappia
Lisäksi tuoreita marjoja tai hedelmiä
Ohje
Laita pannukakkuainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. Voit vaihtoehtoisesti hurauttaa taikinan tasaiseksi tehosekoittimessa. Anna turvota vähintään 15 min. Paista pieniä lettuja rypsiöljyssä.
Kookoskermavaahtoa varten säilytä kookosmaitotölkkiä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Kaavi tölkistä kiinteä valkoinen osa kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää sokeri tai vaaherasiirappi makeutukseksi. Kookosmaidosta jäävä nestemäinen osa sopii hyvin käytettäväksi smoothieen.
Nauti pannukakut kookoskermavaahdon ja tuoreiden marjojen tai hedelmien kanssa.
Resepti on toteutettu yhteistyössä Kaslinkin kanssa.
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuva: Lilli Munck