Artikkelin kuva
ruoka

Vegaaninen kukkakaalipasta – täydellinen kesäruoka

Kukkakaalisesonki on alkanut! Kermainen pasta on täyttävää perusruokaa, joka maistuu koko perheelle. Tämä vartissa valmis vegaaninen versio on astetta kevyempi mutta sitäkin maistuvampi. Terveellisyyttä lisää myös Myllyn paras Sporttipasta, joka on tavallista pastaa proteiinipitoisempaa. Täyteläinen kastike surautetaan kaurakermassa haudutetuista kukkakaaleista ja raikastetaan sitruunalla.

Tiesitkö että kukkakaalin lehtiä ei kannata heittää roskikseen, sillä ne ovat käyttökelpoisia siinä misssä valkoinen kukinto-osakin? Oliiviöljyssä rapeiksi paistetut lehdet kruunaavat tämän herkullisen kesäpastan täydellisesti.

Vegaaninen kukkakaalipasta

4:lle

1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kukkakaali (noin 600g)
3 rkl oliiviöljyä
2 dl kaurakermaa
2 rkl sitruunamehua
kourallinen paahdettuja pähkinöitä (esim. hasselpähkinöitä)
½ ruukkua lehtipersiljaa
suolaa ja mustapippuria
1 pss (300g) Myllyn paras Sporttipastaa

Valmista ensin kastike. Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Paloittele puolet kukkakaalista pineksi muruksi ja loput hieman suuremmiksi paloiksi. Kuullota sipulia, valkosipulia ja hienoksi paloiteltuja kukkakaaleja paksupohjaisessa kattilassa oliiviöljyssä kunnes kukkakaalit ovat hieman pehmenneet. Lisää kaurakerma ja anna seoksen porista miedolla lämmöllä kannen alla kunnes kukkakaalit ovat täysin kypsiä. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla.

Keitä sporttipasta pussin ohjeen mukaan. Paista isommaksi pilkotut kukkakaalit ja kukkakaalin lehdet oliiviöljyssä kuumalla pannulla nopeasti käännellen rapeiksi. Sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon. Lisää paistetut kukkakaalit ja lehdet sekä paahdetut pähkinät. Viimeistele mustapippurilla ja persiljasilpulla.


Resepti on toteutettu yhteistyössä Myllyn Parhaan kanssa.

Teksti: Lilli Munck, kuvat: Anna Salmisalo