Artikkelin kuva
ruoka

Vegaaninen kesäpasta

Kesän mehevin pastakastike tehdään tietysti kesäkurpitsasta, mehevöitetään kaurapohjaisella ruokakermalla ja aateloidaan tuoreilla yrteillä. Tästä ohjeesta riittää herkuteltavaa neljälle syöjälle.

Ainekset

1 pienehkö kesäkurpitsa (200-300 g)
2 pientä sipulia
4 valkosipulin kynttä
4 rkl oliiviöljyä
1 prk (2,5 dl) Kaslink Aito Kauraruoka Paahdettu Sipuli
200 g kirsikkatomaatteja
½ sitruunan mehu
1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna (esim. basilika, ruohosipuli ja salvia)
suolaa ja mustapippuria
300 g pennepastaa

Ohje

Keitä pasta paketin ohjeen mukaan. Viipaloi kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista viipaleet paistinpannulla kullanruskeiksi 2 rkl:ssa oliiviöljyä. Älä laita pannua liian täyteen jotta viipaleet ruskistuvat tasaisesti, vaan paista tarvittaessa kahdessa erässä.

Siirrä paistetut kesäkurpitsat sivuun ja kuumenna samalla pannulla loput 2 rkl oliiviöljyä. Paista hiennottua sipulia ja valkosipulia kunnes ovat pehmeitä ja saaneet vähän väriä. Lisää kaurakerma ja anna kiehua noin 5 minuuttia jotta kastike hieman sakenee.

Lisää kastikkeen joukkoon kesäkurpitsaviipaleet, halkaistut kirsikkatomaatit, sitruunamehu ja keitetty pasta. Mausta suolalla, mustapippurilla ja viimeistele hinonnetuilla yrteillä.

Resepti on toteutettu yhteistyössä Kaslinkin kanssa.

Teksti ja kuva: Lilli Munck