
Valmista rapeat kukkakaaliwingsit mehukkaalla sisuksella: ”Aivan törkeän hyviä”
Kukkakaaliwingsit ovat juuri niin herkullisia, mitä odottaa saattaa. Valmista rapeat ja sisältä mehukkaat vegewingsit Mutsimedian testaamalla reseptillä.
Kukkakaali on ilon aihe keittiössä, sillä siitä saa loihdittua monenlaista herkullista syötävää. Esimerkiksi kukkakaalipihvit vievät kielen mennessään, samoin kuin sinihomejuustolla maustettu kukkakaaliriisi. Suosikkivihannes sopii mainiosti myös niin uunigratiiniin kuin pastaan.
Entä oletko jo testannut upean rapeita ja sisältä mehukkaita kukkakaaliwingsejä? Kyse on perinteisten wings-kanansiipien kasvisversiosta, jossa kukkakaalin palat leivitetään, maustetaan ja paistetaan uunissa. Nämä herkut toimivat aterian lisukkeena tai niitä voi napostella sellaisenaan dipin kanssa. Kukkakaaliwinseillä on mukavaa herkutella erityisesti viikonloppuisin, kun mieli tekee jotakin oikein hyvää.
Valmistimme Mutsimedian koekeittiössä kukkakaaliwingsejä ja ne osoittautuivat menestykseksi. Nämä vegewingsit olivat juuri niin hyviä, mitä odotimme. Pinta oli ihanan rapea, sisus mehukas ja glaseerauskastikkeen chili poltteli juuri sopivasti. ”Aivan törkeän hyviä” ja ”Ai että on hyvää”, testaajaperheen äiti sai sanotuksi. Tulemme valmistamaan kukkakaaliwingsejä tällä reseptillä vielä monet kerrat.


Kukkakaaliwingsit
Valmista suosittuja vegewingsejä neljälle hengelle alla olevalla testaamallamme reseptillä!
Tarvitset:
1 pieni kukkakaali
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1,5 dl korppujauhoja (tai pankojauhoja)
Glaseerauskastike
1 dl makeaa chilikastiketta (tai muuta chilikastiketta)
1 rkl sulatettua voita tai öljyä
1 rkl hunajaa
Tarjoiluun
kermaviili ja dippikastike (tai majoneesia)
Valmistus:
Esilämmitä uuni 225°C. Vuoraa pelti leivinpaperilla.
Paloittele kukkakaali suupalan kokoisiksi nupeiksi. Veistä ei välttämättä tarvita: Kukinnot saa usein irrotettua käsin.
Sekoita vehnäjauhot, valkosipulijauhe, paprikajauhe, suola, mustapippuri ja vesi tasaiseksi taikinaksi.
Leivitä kukkakaalit pyörittelemällä ensin taikinassa, sitten korppujauhoissa. Nosta pellille leivinpaperin päälle.
Siirrä kukkakaaliwingsit uuniin paistumaan ja valmista sillä välin kastike sekoittamalla ainesosat keskenään.
Paista vegewingsejä uunissa 20–25 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita ja saaneet kauniisti väriä. Nosta wingsit pois uunista ja levitä kastike niiden päälle.
Paista vielä 5–10 minuuttia, jotta kastike karamellisoituu.
Tarjoile kukkakaaliwingsit heti esimerkiksi dippikastikkeen kanssa. Jaa kukkakaaliwingsien resepti kavereillesi somessa!
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Senni Loikala
