Uunimunakas revitystä broilerista ja pinaatista: ”Suloista juustoisuutta”
Kaupan palvelutiskeillä myytävät grillibroilerituotteet sopivat erinomaisesti uunimunakkaaseen. Valmista helppo ja herkullinen munakas uunissa tällä reseptillä.
Uunimunakas on terveellinen arkiruoka, joka valmistuu käden käänteessä ilman lieden äärellä vahtimista. Munakas maistuu mainiosti koko perheelle, pitää nälkää hyvin ja siksi se onkin mitä parhain ruoka esimerkiksi ennen ulkoilua tai harrastukseen lähtöä.
Monesti uunimunakkaaseen laitetaan kinkkua, mutta myös vaalea liha sopii loistavasti tähän arjen klassikkoruokaan. Tässä uunimunakasreseptissä munakas höystetään revityllä grillibroilerilla. Nappaa kaupan palvelutiskiltä mukaasi pari koipea ja revi lihat irti keittiössäsi. Tiesithän, että iltaisin tietyn kellonajan jälkeen kaupat myyvät ylijääneitä grillibroilerituotteita hyvällä tarjouksella?
Tuore pinaatti sopii broilerin makupariksi ja ympyrän muotoon leikatut paprikat tuovat väriä ja lisää makua uunimunakkaaseen. Tämä resepti sisältää juustoraastetta, mutta halutessasi voit vaihtaa sen juustonmakuiseen ruokakermaan. Joka tapauksessa moni kaipaa munakkaalta juuri suloista juustoisuutta, jota tässä munakkaassa on sopivasti.
Maailman paras uunimunakas broilerista
Valmista herkullinen uunimunakas neljälle hengelle alla olevalla Mutsimedian testaamalla reseptillä.
Tarvitset:
8 kananmunaa
150 g revittyä grillibroileria (myydään valmiina kauppojen palvelutiskeillä)
puolikas punainen paprika
1 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
2 dl tuoretta pinaattia
½ tl suolaa
pari hyppysellistä mustapippuria
Ohjeet:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Revi broilerin liha. Huuhtele pinaatit ja paprika. Poista paprikasta kanta ja siemenet, leikkaa renkaita.
Vatkaa kananmunat ja maito keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Levitä pinaatti ja revitty broileri vuokaan, kaada munakermaseos päälle. Ripottele juustoraaste tasaisesti pinnalle, asettele paprikarenkaat päälle.
Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia, kunnes uunimunakas on hyytynyt ja saanut väriä. Nauti lämpimänä.
Vinkki! Tarjoile uunimunakas esimerkiksi salaatin, leivän ja yrttivoin kera.
Jaa tämä uunimunakasresepti kavereillesi somessa!
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Senni Loikala