
Tonnikalasalaatti omenalla ja nektariinilla – kaksi kastikevaihtoehtoa
Tonnikalasalaatti on monelle tuttu klassikko, mutta harva tulee lisänneeksi siihen hedelmää. Tässä versiossa kirpeän vihreä omena ja makea nektariini tekevät salaatista raikkaan ja monivivahteisen. Lopputuloksena on täyttävä ja värikäs ruoka, joka valmistuu vartissa.
Tonnikalasalaatti omenalla ja nektariinilla
Valmistusaika: 15 minuuttia
Annoksia: 2–3
Ainekset
1 purkki tonnikalaa vedessä (n. 160 g)
1 vihreä omena
1 kypsä nektariini
1/2 punasipuli
1 pieni jääsalaatti tai romainesalaatti
1 dl kurkkukuutioita
tuoretta tilliä tai persiljaa pinnalle
Kastikevaihtoehto 1: kevyt sitruuna–öljykastike
1/2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 tl dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Sekoita ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle ennen tarjoilua. Kevyt, hapokas ja raikas maku korostaa omenan ja nektariinin hedelmäisyyttä.
Kastikevaihtoehto 2: jogurtti–majoneesikastike
2 rkl majoneesia
3 rkl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1 tl sitruunamehua
1/2 tl dijon-sinappia
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Sekoita kastike kulhossa ja lisää valmiin salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Pehmeä ja kermainen koostumus tekee salaatista täyttävämmän, mutta jogurtti tuo siihen raikkaan tasapainon.
Valmistusohje
Huuhtele ja revi salaatti tarjoilukulhoon.
Leikkaa omena ja nektariini suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Kuorta ei tarvitse poistaa.
Hienonna punasipuli ja lisää se kulhoon yhdessä tonnikalan ja kurkun kanssa.
Valitse jompikumpi kastike ja kaada se salaatin päälle.
Sekoita varovasti, mausta suolalla ja pippurilla.
Viimeistele tuoreilla yrteillä ja tarjoile heti.
Vinkki! Nektariinin voi korvata myös päärynällä tai persikalla. Ne tuovat ruokaan saman makean ja mehukkaan vivahteen. Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon keitettyä kvinoaa tai kananmunanlohkoja.
Tarjoiluehdotuksia
Tonnikalasalaatti maistuu:
- ruisleivän tai patongin kanssa
- osana brunssipöytää
- piknik-eväänä purkkiin pakattuna
Salaatti säilyy jääkaapissa noin 1-2 vuorokautta, mutta on parhaimmillaan heti nautittuna. Jos teet sen etukäteen, säilytä kastike erikseen ja lisää vasta ennen tarjoilua.
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!



