Artikkelin kuva
ruoka

Testasimme tuorepuuro-ohjeet – tunnetko tärkeän 3 x 1 dl -säännön?

Kaipaatko inspiraatiota tuorepuuron valmistamiseen? Olen tehnyt tuorepuuroja itselleni jo kohta neljän vuoden ajan, ja jaan tässä kirjoituksessa käyttämiäni hyväksi havaittuja tuorepuuro-ohjeita.

Suosittelen tekemään tuorepuuron illalla valmiiksi jääkaappiin tekeytymään, jotta saat heti aamulla valmiin puuron pöytääsi tai voit ottaa sen mukaan ja syödä vaikkapa työmatkalla tai työpaikalla. Tuorepuurot sopivat hyvin myös välipalaksi ja mikä parasta – ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa, tarvitset vain kannellisen lasiastian.

Nyrkkisääntönä minulla on tuorepuuron tekoon ollut niin kutsuttu 3 x 1 dl -sääntö: 1 dl hiutaleita, 1 dl nestettä (mehu/maito) ja 1 dl massaa (banaani/jugurtti/rahka). Monen kotoa nämä ainekset löytyvät ja siksi tuorepuuroa voikin valmistaa tuon tuosta.


Tuorepuuro-ohjeet

Mennään sitten itse tuorepuuro-ohjeisiin! Alla ovat reseptit pullatuoksuiseen tuorepuuroon, hedelmäisen marjaisaan tuorepuuroon ja perinteiseen tuorepuuroon.

Tuorepuuroresepti 1: Pullantuoksuinen tuorepuuro

Kuva: Shutterstock

Tämä on noussut ehdottomasti suosikikseni tänä syksynä! Olen alkanut käymään enemmän salilla ja sitä mukaan huomannut, että ruokavaliosta puuttuu proteiinia. Tähän tuorepuuroon lisätään proteiinijauhetta ja siksi se on ollut mainio aamupala ennen salitreeniä.

Tarvitset:

1 dl ruishiutaleita
2 rkl Salted Caramel -proteiinijauhetta
1 rkl chian siemeniä
1 dl kauramaitoa
1 dl Alpro Vanilja Plant -jugurttia
2 tl kardemummaa
1 rkl vaahterasiirappia

Ohjeet:

Sekoita kaikki ainekset lusikalla kunnolla. Proteiinijauhe tekee puurosta kuohkeamman, mutta tarvitsee kunnon sekoituksen. Tyttäreni sanoo tätä tuorepuuroa tehdessäni, että täällä tuoksuu ihan pulla. Siitä tämä sai nimekseen pullantuoksuinen tuorepuuro.


Tuorepuuroresepti 2: Hedelmäisen marjaisa tuorepuuro

Kuva: Shutterstock

Valmista ihanan raikas tuorepuuro alla olevalla ohjeella.

Tarvitset:

1 dl kaurahiutaleita
1 dl turkkilaista jugurttia
1 rkl chian siemeniä
Banaani
1 dl appelsiinimangomehua
Mustikoita
1 rkl hunajaa

Ohjeet:

Jos haluat tehdä useamman annoksen kerralla, kannattaa ainekset laittaa suoraan tehosekoittimeen, jossa ne ajetaan sileäksi ja tämän jälkeen kaadetaan astioihin ja laitetaan tekeytymään yön yli jääkaappiin. Puurosta tulee kauniin mustikkaisen värinen.

Itse olen tehnyt tämän useasti haarukkaa käyttäen. Banaanin tulee kuitenkin olla hiukan pehmentynyt, jotta saat haarukalla muussattua kaikki aineet sekaisin. Näin voit saada sattumapaloja myös puuroosi. Mustikat voit lisätä myös sen jälkeen, kun kaikki aineet ovat sekoitettu, etteivät mustikat hajoa ja aiheuta violetin sävyistä puuroa. Tällöin saat mustikat kokonaisina puuron sekaan.


Tuorepuuroresepti 3: Perinteinen tuorepuuro

Kuva: Shutterstock

Miten tehdään sitten ihan perustuorepuuro? Eli mistä on hyvä lähteä liikkeelle ennen kuin löytää juuri ne omat suosikkimaut. Itse olen aikoinaan lähtenyt tästä liikkeelle:

Tarvitset:

1 dl kaurahiutaleita
1 dl turkkilaista jugurttia
Puolikas banaani
1 dl marjamehua
Päälle mustikoita ja/tai mansikoita

Ohjeet:

Olen laittanut tuorepuuroon mehua, jotta saan makeutta eikä puuro maistu liian happamalta tai mauttomalta. Pidän lisäksi chian siemenistä erittäin paljon, joten seuraavaksi lisäsin niitä jo ruokalusikallisen mukaan ja päälle mansikoita.

Esimerkiksi suolaa, hunajaa ja kaakaojauhetta voi jokainen alkaa pikkuhiljaa lisäilemään löytääkseen omat suosikkimaut. Kun alat löytämään rutiinia tuorepuuron tekemiseen, on taivas vain rajana! Muistathan aina 3 x 1 dl -säännön ja saat loihdittua nopeasti ja vaivatta omat puurot – NAM!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti: Mia Lappalainen, kuvat: Shutterstock