Artikkelin kuva
ruoka

Terveellisemmät korvapuustit

Nämä korvapuustit eivät koreile ulkonäöllä, mutta maku on sitäkin mahtavampi! Sen lisäksi, että tämän reseptin puustit ovat terveellisempi vaihtoehto perinteisille korvapuusteille, tämä on myös todella nopeasti valmistuva herkku.

Resepti on täysin maidoton, munaton, soijaton ja vehnätön eikä myöskään sisällä valkoista sokeria. Sopii siis erinomaisesti tarjoiltavaksi niin vegaaneille kuin moniallergikoillekkin!

Ainekset

Täyte
3 dl tuoreita taateleita pilkottuna
1,5 dl vettä
4 tl kanelia
1 tl kardemummaa
ripaus suolaa

Taikina
4,5 - 5,5 dl tattarijauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 rkl agavesiirappia
2 banaania
3 rkl kookosöljyä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja etsi korvapuusteille paistoastia. Silikoniset muffinssivuoat, lasiset piirakkavuoat tai ihan vaikka uunipelti toimivat kaikki oikein hyvin.

  2. Aloita täytteen valmistuksesta. Poista tuoreista taateleista kivet ja pilko niitä hieman pienemmiksi paloiksi. Heitä kattilaan kaikki täytteeseen tulevat raaka-aineet ja kiehauta herkulliseksi taatelitahnaksi. Kun taatelit ovat sulaneet ja tahna on koostumukseltaan paksuhkoa, ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä taikinan valmistuksen ajan.

  3. Jatka taikinan parissa. Sekoita kulhossa keskenään kuivat raaka-aineet. Muussaa banaani toiseen kulhoon haarukalla soseeksi ja sekoita sen joukkoon agavesiirappi sekä kookosöljy. Lisää jauhoja vähitellen samalla sekoittaen taikinaa esimerkiksi puulastalla. Jauhoja on sopivasti, kun taikina on muovailtavissa oleva pallo kulhon pohjalla.

  4. Aseta pöydälle leivinpaperi ja levitä siihen reippaasti jauhoja. Kippaa taikina leivinpaperille ja ripottele jauhoja reippaasti myös taikinapallon päälle. Painele taikina suorakaiteen malliseksi ja noin puolen senttimetrin paksuiseksi.

  5. Levitä täyte tasaisesti taikinalevyn päälle ja rullaa leivinpaperin avulla pötköksi. Leikkaa pötköstä muutaman senttimetrin levyisiä kiekkoja ja paista noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. Korvapuustit ovat valmiita kun ne saavat pintaansa kauniin kullanruskean sävyn.

Tämä resepti muuntautuu helposti moneksi, joten jos esimerkiksi sinä tai lapsesi olette allergisia jollekin reseptin raaka-aineelle, nappaa tästä vinkit niiden vaihtamiseen:

  • Jauhoina voi käyttää mitä vain jauhoja, jotka sopivat makeaan leivontaan; speltti-, manteli-, kookos- tai maissijauhot toimivat todistetusti hvyin
  • Banaanin voi korvata 1 desilitralla sopivaa hedelmäsosetta
  • Myös kookosöljyn voi huoletta vaihtaa sopivampaan
  • Pienille lapsille suositellaan käytettäväksi ceylon-kanelia tavallisen kanelin sisältämän kumariinin vuoksi, joka on suurina määrinä haitallista maksalle

Teksti ja kuva: Titta Laurinen