Artikkelin kuva
ruoka

Sitruunainen tofupasta tofu limonello: ”Viikon paras ruoka”

Raikas, rohkean kirpsakka tofu limonello sopii erityisesti viikonlopun herkutteluruoaksi. Makua täynnä oleva vegaaninen pasta vie ajatukset kohti kevättä ja kesää.

Tofu limonello on vegaaninen versio klassikkomainetta nauttivasta sitruunaisesta kanapasta pollo limonellosta. Tämä taivaallinen sitruunapasta on täynnä makua, jota värittävät sitruunan mehun ja kuoriraasteen lisäksi erityisesti inkivääri, kurkuma ja cayennepippuri.

Sitruunainen tofupasta on omiaan viemään ajatukset kohti kevättä ja kesää. Raikas, rohkean kirpsakka tofu limonello sopii niin arkeen kuin juhlaan tai viikonlopun herkutteluruoaksi, ja kyytipoikana maistuu esimerkiksi lasillinen valkoviiniä tai alkoholitonta kuohuvaa.

Siinä, missä moni aikuinen hurmaantuu tofu limonellosta täysin, saattaa pastaelämys jakaa lasten mielipiteet. Ainakin pienimmistä lapsista tämän tofupastan maut voivat olla liian voimakkaita, kun taas hieman vanhemmat lapset voivat nauttia hehkutettua sitruunapastaa hyvällä ruokahalulla. Joka tapauksessa sitruunaisen raikasta pastaa arvostavan aikuisen makuun tofu limonello on nappivalinta.

Tofu limonelloa valmistaneen Mutsimedian testaajaperheen aikuisista pasta oli kirkkaasti viikon paras ruoka.


Tofu limonello

Valmista kielenvievä tofu limonello neljälle hengelle alla olevalla Mutsimedian testaamalla reseptillä.

Tarvitset:

300 g maustamatonta tofua
250—300 g spagettia (tai tagliatellea)
2 dl kaurakasvisrasvasekoitetta
2 dl paksua maustamatonta kaurajogurttia
1 kasvisfondi
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa (tai agavesiirappia)
puolikkaan sitruunan mehu
1 rkl sitruunankuoriraastetta
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl kurkumaa
ripaus cayennepippuria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
tuoretta korianteria
rypsiöljyä paistamiseen
(vegejuustoraastetta)

Valmistus:

  1. Leikkaa tofu viipaleiksi, kuivaa ne talouspaperilla. Kuutioi tofu. Hienonna salottisipulit, valkosipulinkynnet ja inkivääri.

  2. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Paista tofukuutiot kuumassa öljyssä pannulla, kunnes ne ovat rapeita. Mausta cayennepippurilla. Lisää hienonnetut salottisipulit, valkosipulinkynnet ja inkivääri pannulle. Kuullota hetki, lisää kaurakasvisrasvasekoite. Lisää sitruunan mehu, kuoriraaste, hunaja, kasvisfondi, kurkuma ja viimeisenä kaurajogurtti. Anna kuumentua, mutta älä päästä kiehumaan.

  4. Sekoita valutettu spagetti kastikkeen joukkoon, mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele korianterilla ja halutessasi vegejuustoraasteella.

Jaa tämä tofu limonellon resepti kavereillesi somessa!

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala