
Sipsiniksit, jotka olisit aina halunnut tietää – tekevät tarjottavista juhlavia
Sipsit ovat illanvieton klassikkotarjoiltava, mutta niistä saa paljon enemmän irti pienellä kekseliäisyydellä. Kun napostelupöydän rakentaa huolella, siitä tulee antipastolautanen: suolaista, pientä purtavaa, rapeaa ja kermaista.
Tähän artikkeliin on koottu kaksi erilaista, älyttömän helppoa ja näyttävää sipsiniksiä, joilla vieraat vaikuttuvat.
Ensimmäinen niksi on täydellinen, kun tekee mieli juustoista lohturuokaa. Toinen nostaa perunalastut uudelle tasolle ja muuttaa ne juhlavaksi tarjottavaksi. Molemmat valmistuvat muutamassa minuutissa.
Resepti 1: Juustosipsit airfryerissa
Airfryer on kuin tehty sipsien tuunaamiseen. Kun rapeiden lastujen päälle lisätään ohut kerros juustoraastetta, lopputuloksena on kuin kotitekoinen versio nachopellistä. Idea on yksinkertainen, mutta juurikin siksi niin toimiva.
Ainekset:
1 iso pussi perunalastuja (annostele ohuehko kerros airfryerin koon mukaisesti)
1-2 dl juustoraastetta (maun mukaan, esim. cheddar, mozzarella, emmental)
halutessasi lisäksi kevätsipulia tai jalapeñoa
Valmistus:
Levitä sipsit airfryerin koriin. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 180 asteessa noin 3–5 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Tarjoile heti. Halutessasi tämä resepti toimii myös uunissa valmistettuna.
Juuri ennen tarjoilua voit lisätä päälle kevätsipulia tai hienonnettua jalapeñoa, jos haluat tarjoiluun hieman potkua.
Resepti 2: Juhlava napostelulautanen
Toinen niksi vie sipsit kohti tyylikästä napostelutarjoilua. Idea perustuu siihen, että lastut asetellaan osaksi isompaa kokonaisuutta.
Kun vadille kootaan pieniä kulhoja, tuoreita elementtejä, suolaisia lisukkeita ja pehmeitä makuja, syntyy houkutteleva kokonaisuus. Näyttää huolitellulta mutta valmistuu muutamassa minuutissa.

Ainekset:
Perunalastuja
Parmesaaniraastett
Ilmakuivattua kinkku
Oliiveja pienessä kulhossa
Pieniä suolakurkkuja omassa kulhossaan
Minimozzarellapalloja
Pikkelöity punasipuli pienessä purkissa
Oliiviöljyä
Mustapippuria
Valmistus:
Levitä perunalastut vadille ja raasta päälle parmesan. Asettele ilmakuivatut kinkkurullat kevyesti lastujen lomaan. Lisää reunoille pienet kulhot suolakurkuille, oliiveille ja pikkelöidylle punasipulille. Nostele mozzarellapallot päälle. Viimeistele mustapippurilla ja tarjoile heti.
Pikkelöity punasipuli täydentää makumaailman
Punasipuli on helppo ja edullinen lisuke, joka muuttaa kokonaisuutta yllättävän paljon. Sen valmistaminen vie vain muutaman minuutin.
Tarvitset yhden punasipulin, joka viipaloidaan ohuiksi renkaina. Liemi syntyy vedestä, etikkaa, sokerista ja suolasta. Kun kuuma liemi kaadetaan sipulin päälle, rakenne pehmenee nopeasti ja maku pyöristyy. Parhaimmillaan se on tunnin “levättyään”, mutta valmiina jo kymmenessä minuutissa.
Pikkelöity punasipuli kannattaa tarjoilla pienestä lasipurkista tai minikulhosta. Se sopii täydellisesti ilmakuivatun kinkun kanssa ja antaa loistavan vastapainon parmesaanin suolaisuudelle. Myös mozzarellan pehmeä maku hyötyy pienestä hapokkuudesta.
Resepti 3: Pikkelöity punasipuli

1 iso punasipuli
1 dl vettä
0,5 dl väkiviinaetikkaa
2 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna kattilassa vesi, etikka, sokeri ja suola. Kaada liemi sipuleiden päälle purkkiin ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Tarjoile.
Kuvat: Shutterstock
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!



