
Rosolli poke bowl -versiona ravistelee perinteitä
Rosolli on monelle jouluperinteistä rakkain. Tämän moderni rosollikulho säilyttää klassikon parhaat elementit, mutta tuo rinnalle jotain uutta: väriä, rakennetta ja raikkautta, joka tekee vanhasta uudelleen kiinnostavan. Kulhon aineksia ei sekoiteta, vaan sen kauneus syntyy selkeistä makuosioista poke bowl -tyyliin.
Rosollinen kulho toimii sekä joululounaana että raikkaana lisukkeena perinteisten laatikoiden rinnalla.
Punajuurihummus toimii annoksen kastikkeena. Hummuksen maku on pehmeä ja hieman makea, joka tuo annokseen kermaisuutta.
Kun hummus tehdään paahdetuista tai keitetyistä punajuurista, väristä tulee syvän kaunis. Kikherneet ja tahini tuovat tekstuuria, ja sitruunamehu raikastaa kaiken.
Perinteisen rosollin perunat ja porkkanat on jätetty tässä versiossa pois, ja niiden tilalle on nostettu kvinoa. Se imee punajuuren värin ja muuttuu intensiivisen rubiininpunaiseksi.
Resepti: Moderni rosollikulho
Ainekset (4 annosta)
Punajuurihummus
1 iso punajuuri (keitetty tai paahdettu)
1 prk kikherneitä
2 rkl tahinia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitruunamehua
2–3 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja mustapippuria
Punajuuri-kvinoa-salaatti
2 dl kypsää kvinoaa
1 pieni punajuuri raasteena tai pieninä paloina
1 kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
1–2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
Suolaa ja mustapippuria
Muut kulhon osat
5–6 suolakurkkua viipaleina
2 omenaa kuutioituina
2 dl pekaanipähkinöitä
1 rkl voita tai siirappia
Ripaus suolaa
Valmistus
Punajuurihummus:
Soseuta kaikki ainekset sileäksi massaksi. Lisää öljyä tai pieni määrä vettä, jotta rakenteesta tulee paksu mutta lusikoitava. Mausta.
Kvinoa-salaatti:
Sekoita kypsä kvinoa, punajuuri ja lehtipersilja. Lisää öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Jätä rakenne karkeaksi.
Pekaanit:
Paahda pekaanit nopeasti pannulla voin tai siirapin kanssa, jotta pinta kiillottuu. Mausta kevyesti suolalla.
Kulho:
Aseta ainekset selkeisiin sektoreihin: suolakurkut vasemmalle, omenakuutiot etualalle, pekaanit keskelle, kvinoa oikealle ja hummus kulhon yläosaan. Älä sekoita.

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!



