Artikkelin kuva
ruoka

Rocky road -suklaamuffinssit valmistuvat puolessa tunnissa – katso resepti

Amerikasta lähtöisin oleva rocky road on suklaaherkkujen helppo klassikko, jossa suklaa sulatetaan ja sen sekaan laitetaan yleensä vaahtokarkkeja, pähkinöitä ja muroja. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana, ja rocky roadiin sopivat mainiosti esimerkiksi keksit, kuivatut hedelmät tai kuten tämä resepti kannustaa kokeilemaan – popkornit!

Perinteisesti rocky road tarkoittaa yksinomaan suklaata (johon on sekoitettu täytteitä oman maun mukaan), mutta Mutsimedia päätti testata rocky roadin ja suklaamuffinssien liittoa. Tämä osoittautui niin toimivaksi, että näitä on ehdottomasti saatava myös jatkossa. Herkku sopii niin merkkipäivien juhlintaan kuin viikonlopun herkutteluhetkiin.

Lasten kanssa leipoessa kannattaa hyödyntää valmiita raaka-aineita ja seoksia mahdollisimman pitkälle. Tämä resepti perustuu helppouteen ja nojaa valmiiksi herkullisiksi hiottujen valmisraaka-aineiden suuntaan. Leivonnainen vaatii lähinnä raaka-aineiden sekoittamisen ja vain minimaalisen määrän muuta näpräämistä. Aktiivista valmistusaikaa kuluu puolisen tuntia.


Rocky road -suklaamuffinssit

Tarvitset:

Pussi suklaista muffinssimix-jauhoseosta (+ vettä ja öljyä)
Levy tummaa suklaata
Minivaahtokarkkeja
Suolapähkinöitä
Popcornia

Valmistus:

Valmista ensin muffinssipohjat valmiin jauhoseoksen ohjeen mukaan. Voit myös leipoa suklaamuffinsit itse ainekset mitaten omalla ohjeella, mutta lasten kanssa näppärämpää on käyttää valmista mixiä. Paista muffinseja noin 10 minuuttia 200 asteessa ja anna paiston jälkeen hiukan jäähtyä.

Pilko suolapähkinät ja popkornit rouheeksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Valuta pieni määrä sulaa suklaata muffinsin päälle. Kun suklaa on vielä märkää, ripottele rocky road -herkkuja haluamasi määrä ja tämän jälkeen valuta lisää suklaata kaikkien koristeiden päälle. Älä yritä koristella liian montaa muffinsia yhtä aikaa, jotta ehdit ripottelemaan koristeet ennen kuin suklaa kovettuu.

Anna suklaan jähmettyä noin puoli tuntia viileässä ja tarjoile.

Valmista puolessa tunnissa! Rocky road -suklaamuffinssit ovat helppo ja nopea herkku.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen