Artikkelin kuva
ruoka

Riisimuroista ja vaahtokarkeista syntyy pomminvarma hittiherkku – katso resepti!

Jos kaipaat jotakin taivaallisen hyvää ja helppoa jälkiruokaa, kannattaa napata testiin kolmen ainesosan riisimuroherkut. Itse valmistin vastikään niitä ensimmäistä kertaa ja haukattuani palasen, silmäni taisivat laajentua lautasiksi onnesta. VAU! Aivan sairaan hyviä!

Riisimuroherkkuja varten tarvitset vain riisimuroja, minivaahtokarkkeja ja voita. On hyvä huomioida, että herkun tulee antaa valmistumisensa jälkeen jähmettyä vähintään tunnin huoneenlämmössä – jähmettymiselle kannattaa kuitenkin varata vielä pidempään mahdollisuuksien mukaan. Tässä tapauksessa pieni odotus kuitenkin maksaa itsensä takaisin mennen tullen.

Riisimuroherkkujen resepti ja sen erilaiset variaatiot ovat levinneet netissä jo pidempään. Itselleni herkku tuli kuitenkin uutena tuttavuutena. Hyödynsin tätä Sally’s Baking Addiction -sivuston reseptiä, mutta vähensin ainesosien määriä reilulla kädellä. Ajattelin kaupassa nimittäin, että yksi 150 gramman pussi minivaahtokarkkeja saa riittää. Tällä reseptiversiolla valmistuu noin 12 palaa riisimuroherkkua ja se oli nelihenkiselle perheellemme sopiva määrä, sillä kyse on erityisen makeasta jälkiruoasta.

Riisimurot ja vaahtokarkit ovat erinomainen yhdistelmä. Kuva: Senni Loikala

Rakkautta joka puraisulla. Kuva: Senni Loikala

Riisimuroherkut

Helpot riisimuroherkut maistuvat niin jälkiruokana, kotileffaillan herkkuna, kuin vaikkapa naposteltavana niin isompien kuin pienempien juhlissa. Katso yksinkertainen resepti alta!

Näistä ainesosista syntyvät riisimuroherkut. Kuva: Senni Loikala

Tarvitset:

150 g minivaahtokarkkeja
70 g (noin 5 ½ dl) riisimuroja
50 g voita

Valmistus:

  1. Sulata voi kattilassa. Kun se on sulanut, lisää joukkoon vaahtokarkit. Kuumenna ja hämmennä, kunnes vaahtokarkit ovat täysin sulaneet voin joukkoon. Sekoita huolella, ja poista kattila liedeltä.

  2. Lisää riisimurot vaahtokarkki-voi-seoksen joukkoon. Vuoraa pieni uunivuoka leivinpaperilla, voitele kevyesti. Kaada tahmea seos vuokaan ja painele tasaiseksi paistinlastalla.

Vaahtokarkki-voi-riisimuroseos on tässä vaiheessa erittäin tahmaista. Kuva: Senni Loikala

  1. Anna seoksen jähmettyä vuoassa huoneenlämmössä vähintään reilu tunnin ajan. Paloittele lopuksi annospaloiksi keittiöveitsellä.
Riisimuroherkun jähmettymiselle kannattaa varata reilusti aikaa. Vuokamme tilavuus on 1,5 litraa. Kuva: Senni Loikala

Sujauta väliin leivinpaperia, jos laitat riisimuroherkkupaloja päällekkäin. Kuva: Senni Loikala

Jaa tämä artikkeli tutuillesi ja ystävillesi, jotka rakastavat riisimuroja ja vaahtokarkkeja!

Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala