Artikkelin kuva
ruoka

Raparperisiirappi ja kupliva kesäjuoma: ”Sopii täydellisesti juhliin”

Kesän kunniaksi kannattaa valmistaa raparperisiirappia, sillä se ilahduttaa monikäyttöisyydellään. Taivaallinen siirappi vie kuplivat kesäjuomat, jääteen ja boolit uudelle tasolle, toimii mainiosti maukkaana kakun kosteuttajana ja noroteltuna vaikkapa aamiaisjogurtin sekaan.

Raparperisiirapin valmistaminen on erittäin helppoa, ja yksinkertaisimmillaan tarvitset pelkästään raparpereja, vettä ja sokeria. Jotkut lisäävät siirappiin esimerkiksi myös mansikoita, vaniljatangon, hieman inkivääriä ja raastettua sitruunan kuorta ja sitruunamehua.

Valmista siirappi raparperien punaisista osista, mikäli mielit erityisen punaista siirappia. Loppu onkin helppoa kuin mikä: raparperit pilkotaan ja kaikki ainesosat laitetaan kattilaan kiehumaan noin 20 minuutin ajaksi. Sitten vain siirapin siivilöinti, siirto pulloon ja vienti kylmään.

Raparperisiirappia kannattaa valmistaa vähintään kerran kesässä. Kuva: Senni Loikala

Raparperisiirappia voi hyödyntää esimerkiksi kesäjuomissa. Kuva: Senni Loikala


Raparperisiirappi

Valmista raparperisiirappia alla olevalla helpolla reseptillä. Huomaathan, että siirappiohjeen alapuolelta löydät vielä reseptin ihastuttavaan kesäjuomaan, johon voit hyödyntää siirappia.

Tarvitset

0,5 l raparpereja
2 dl vettä
2 dl sokeria

Valmistus

  1. Paloittele raparperi pieniksi, noin sentin tai parin, paloiksi. Ethän kuori raparpereja, sillä kuorista siirappi saa kauniin värinsä.
  2. Laita raparperipalat, vesi ja sokeri kattilaan. Anna kiehua noin 20 minuutin ajan, sekoittele välillä.
  3. Siivilöi raparperisiirappi, laita suljettuun pulloon ja vie kylmään.

Kupliva kesäjuoma raparperisiirapista

Raparperisiirappi sopii erinomaisesti monenlaisiin poreileviin kesäjuomiin. Viimeistele juomat tekemällä sokerireunukset laseihin. Pyyhkäise limellä lasin reunoja ja upota reunat astiaan, jossa on sokeria.

Raparperisiirappi pääsee oikeuksiinsa kylmissä, poreilevissa juomissa. Kuva: Senni Loikala

Kuplivat kesäjuomat sopivat täydellisesti myös juhliin. Kuva: Senni Loikala

Alla olevalla ohjeella valmistat täydellisen kesäpäivän porejuoman.

Tarvitset

loraus Mehukattia
loraus raparperisiirappia
kivennäisvettä
minttua
(jäitä)

Valmistus

Lorauta lasin pohjalle hieman Mehukattia ja raparperisiirappia. Täytä lasi kivennäisvedellä (tai Tonic-vedellä.) Laita lasiin vielä minttua, ja nauti!


Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala