Artikkelin kuva
ruoka

Raikas mangosmoothie ilman banaania

Mangosmoothie piristää jo ulkomuodollaan, onhan se kuin aurinko lasissa! Mango sopii smoothieen täydellisesti, se on täynnä herkullista makua ja antaa smoothielle miellyttävää, paksua koostumusta. Jos etsit freesiä, piristävää, terveellistä ja todella hyvänmakuistasmoothieta, on alla vastaus toiveisiisi reseptin muodossa.

Tämä mangosmoothie on täynnä makua ja kruunaa lämpöisen – tai vähän kylmemmänkin – kesäpäivän. Mikä parasta, pääset valmistuksessa helpolla sillä sinun ei tarvitse kuoria tai pilkkoa mitään! Täydellinen smoothie siis laiskalle ruuanlaittajalle.

Yleisesti ottaen onnistuneen smoothien kulmakiviä ovat tarpeeksi kypsät hedelmät/vihannekset/marjat ja tehokas blenderi. Mikäli blenderisi ei jaksa sekoittaa massaa, lisää nesteen määrää.


Millä korvata banaani smoothiessa?

Banaani on smoothieille sama kuin Mikko Leppilampi ja Heikki Paasonen koko perheen viihdeohjelmille – aina mukana kokoonpanossa. Ja siihen on syynsäkin, sillä se tuo kermaista koostumusta ja makeutta, ollen vieläpä edullinen ainesosa. Mutta entäpä jos banaani ei kuulu suosikkeihin tai sille on jopa allerginen?


Banaanin voi korvata esimerkiksi juurikin mangolla, avokadolla, jugurteilla tai rahkalla. Usko tai älä, erinomaisia hyvän koostumuksen ja ravintoarvojen tuojia ovat myös höyrytetty kukkakaali ja kesäkurpitsa!

Alla oleva mangosmoothien resepti on juurikin ilman banaania, sekä myös ilman lisättyä sokeria. Jäiset, raikkaan makuiset hedelmät tuovat smoothieen ihanaa, piristävää makua.


Miksi smoothieiden juonti kannattaa?

Itse tehdyt smoothiet ovat erinomainen tapa lisätä niin kasvisten, marjojen kuin hedelmien määrää ruokavaliossa – vieläpä erityisen herkullisessa muodossa. Kun puoli kiloa hevi-osaston antimia surauttaa blenderillä nestemäiseen muotoon, näyttää se heti paljon helpommin lähestyttävältä ja täysin mahdolliselta määrältä nauttia.

Smoothie on täydellinen terveyspommi niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin. Proteiininlähteillä terästettynä ajaa se hätätilanteessa lounaankin asian. Smoothien voi ottaa mukaan ja hörppiä kiireessäkin, vaikkapa yhdellä kädellä. Kokeilepa samaa lihapullien ja kermaperunoiden kanssa.

Smoothie on myös siitä armollinen ruokalaji, että ainesten kanssa ei ole niin justiinsa. Voit lisätä ja poistaa aineksia oman maun mukaan. Leseillä saat juomiin lisättyä kuitua, proteiinijauheilla proteiiniä ja maitopohjaisilla tuotteilla kalsiumia. Voit lisätä smoothieen myös mausteita; minttu tuo raikkautta, vanilja lempeyttä ja inkivääri potkua.


Mangosmoothie (2 annosta)


300 g jäisiä mangopaloja
1 passion-hedelmä
1 Omena-piltti (125 g)
1 Päärynä-piltti (125 g)
2 rkl Sitruunamehua
Jäitä

Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita niin kauan, että massa on tasaista. Nauti välittömästi, pillin kanssa tai ilman!


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Suvi Honkanen