
Rahkapannari maitorahkasta – makeus luonnollisilla aineksilla, katso resepti!
Terveellinen rahkapannari saa makeutensa pääasiassa banaanista ja hunajasta.
Erilaisille letuille ja pannukakuille on usein tilausta lapsiperheessä. Testasimme aiemmin raejuustoletut ja -pannarin, korvapuustipannarit ja rahkaletut eli syrnikit kahdella variaatiolla. Jälkimmäisten sukulainen on rahkapannari, joka pääsi koekeittiöömme uusimpana tulokkaana.
- Katso myös: Banoffee-äitienpäiväkakku
Mikäli rahkapannari ei ole sinulle entuudestaan tuttu, kyse on mehevästä ja täyteläisestä uunipannukakusta, jossa on mukana rahkaa tuomaan pehmeyttä ja hieman happamuutta. Rahkapannari on hitusen paksumpi ja kosteampi kuin perinteinen pannukakku ja sen maku on kermaisempi rahkan ansiosta.
Rahkapannari sopii hyvin sekä makeana että suolaisena versiona, mutta yleisimmin se tarjoillaan marjojen, hillon tai hunajan kanssa. Se on loistava vaihtoehto vaikkapa viikonlopun aamupalalle, välipalaksi tai jälkiruoaksi.


Rahkapannari kiinnosti meitä, sillä haluamme löytää astetta terveellisempiä herkuttelureseptejä. Tässä pannarissa makeutus hoituu pääasiassa hunajalla ja banaanilla, joskin teelusikallinen vaniljasokeria sallittakoon. Monet rahkapannariohjeet sisältävät kuitenkin valkoista sokeria, mutta huomasimme, että makeutta saa mukavasti jo hunajan ja banaanin liitolla – ja samalla saa herkutella hyvällä omallatunnolla.
Valmista herkullista rahkapannaria neljälle hengelle alla olevalla reseptillä!
Tarvitset:
3 kananmunaa
250 g maitorahkaa
5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 banaani
2 rkl hunajaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
(ripaus kanelia tai kardemummaa)
Tarjoiluun
esimerkiksi hilloa tai hunajaa, marjoja
Valmistus:
Riko kananmunat kulhoon ja vispaa niiden rakenne rikki. Lisää maito ja maitorahka, sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita hyvin. Anna turvota 10 minuuttia. Pilko banaani siivuiksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle banaanisiivut. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja pannari on kypsä. Anna jäähtyä hetki ennen leikkaamista.
Jaa tämän rahkapannarin resepti kavereillesi somessa!
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Senni Loikala
