
Raejuustobagelit ovat uusi hitti – et usko kuinka helpot ne ovat!
Keittiöissä on tapahtunut hiljainen raejuuston vallankumous. Some on pullollaan erilaisia raejuustoreseptejä ja raejuustobagelit ovat tämän uuden trendin täydellisiä edustajia. Ne ovat helppoja, nopeita ja niin täyttäviä, että yksi bagel pitää nälän loitolla tuntikausia.
Raejuustobagelit syntyvät sekoittamalla taikinaan pehmeäksi painettua raejuustoa, joka antaa bageliin samaan aikaan kuohkeutta ja proteiinia. Pinnalle paahdetut siemenet tuovat juuri sopivan kontrastin ja rouskuvat ihanasti hampaissa.
Bagelit sopivat niin aamiaiseen, lounaseväisiin kuin kiireisiin iltoihin. Täytteeksi käy lähes mikä tahansa: kylmäsavulohi, sitruunainen tuorejuusto, kananmunaviipaleet, avokado tai makeampikin vaihtoehto esimerkiksi hunajan ja marjojen kanssa.
Näin onnistut
Raejuustobagelien juju on yksinkertaisuudessa. Taikina ei vaadi kohottamista kuten perinteinen bagel, ja rakenne syntyy suurelta osin raejuuston kosteudesta.
Resepti 6–8 raejuustobageliin
Ainekset:
250 g raejuustoa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurajauhoja tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa tai sokeria
2 rkl öljyä
1 kananmuna voiteluun
Bagelin päälle: seesaminsiemeniä, unikonsiemeniä, paahdettua sipulia tai valkosipulirouhetta
Valmistus:
Laita raejuusto kulhoon ja painele se pehmeäksi lusikalla tai haarukalla. Mitä pehmeämpi, sitä tasaisempi taikina.
Sekoita kuivien aineiden joukkoon hunaja ja öljy, lisää raejuusto ja sekoita taikinaksi. Sen kuuluu olla tiivistä.
Jaa taikina 6–8 osaan, muotoile renkaiksi ja lisää siemenet.
Voitele kanamunalla.
Paista 200 asteessa noin 18–22 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Anna jäähtyä ritilällä.
Lopputulos on ihanan pureskeltava ja pinnaltaan sopivasti paahteinen. Raejuusto tekee bagelin sisuksesta hieman kosteamman ja ruokaisamman kuin perinteinen bagel.

Täytevaihtoehtoja suolaiseen ja makeaan nälkään
Raejuustobagelin neutraali ja pehmeä maku toimii sekä suolaisten että makeiden täytteiden kanssa.
Suolaiset täytteet tekevät raejuustobagelista nopeasti kokonaisen aterian. Kylmäsavulohi raikkaan sitruunamehun ja tuoreen tillin kanssa on klassikko, joka toimii aina. Yhtä hyvä vaihtoehto on pehmeä kananmunatäyte, jossa kevyt majoneesi ja mustapippuri tuovat juuri sopivasti ryhtiä. Avokadon, limen ja korianterin yhdistelmä taas antaa bagelille modernin, vihreän säväyksen, kun taas paahdettu paprika ja hummus tekevät siitä täyteläisen ja kasvispainotteisen.
Makeampaan nälkään bagel taipuu yhtä helposti. Hunajan ja mustikoiden yhdistelmä tuo aamupalaan raikasta makeutta. Mantelivoin ja banaaniviipaleiden kanssa se puolestaan muistuttaa pehmeää jälkiruokaa. Kanelin ja omenasoseen klassinen makupari tekee bagelista lämpimän, talvisen herkun.
Raejuustobagelit osuvat suoraan ruuhkavuosiperheen ruokahuollon ytimeen: ne ovat nopeita, ravitsevia ja täyttäviä. Niissä on luontaisesti korkea proteiinipitoisuus, ja taikina on helppo valmistaa myös niille, jotka eivät leivo usein. Bagelit voi myös pakastaa, ja ne sulavat nopeasti paahdettaviksi kiireisenä aamuna.
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!



