Artikkelin kuva
ruoka

Punakaali-veriappelsiinisalaatti – raikas herkku satokauden raaka-aineista

Talvella monet perinteiset salaattiainekset, kuten tomaatti ja kurkku ovat melko mauttomia ja kalliita. Eikä niiden viljelemisessä kasvihuoneissa ole ilmastonäkökulmasta kovinkaan paljon järkeä. Kotimaisia kaaleja ja juureksia kannattaakin suosia talviaikaan. Yhdistettynä raikkaisiin sesonkihedelmiin niistä saa oivan salaatin.

Tämä punakaalisalaatti on ihanan kirpsakan makea ja rapeat mantelit tuovat siihen mukavaa suutuntumaa.

Punakaali-veriappelsiinisalaatti

Noin 300 g punakaalia
2 veriappelsiinia
1 dl manteleita

Kastike:
½ sitruunan mehu
1 rkl (fariini)sokeria
4 rkl oliiviöljyä
Ripaus suolaa ja mustapippuria

Leikkaa punakaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuori veriappelsiinit veitsellä niin, ettei valkoista osaa jää. Leikkaa kuoritut appelsiinit ohuiksi viipaleiksi ja laita punakaalin kanssa kulhoon. Rouhi mantelit veitsellä pienemmiksi, lisää salaatin joukkoon ja sekoita.

Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kulhoon. Kastike kannattaa lisätä juuri ennen tarjoilua.

Teksti ja kuva: Lilli Munck