
Punajuurisalaatti hurmaa – feta ja punasipuli tekevät ihmeitä
Tämä punajuurisalaatti on näyttävä, helppo ja täynnä makean ja suolaisen täydellistä tasapainoa. Uunipahdetut punajuuret ja karamellisoidut punasipulit antavat lämpöä, fetajuusto tekee kokonaisuudesta kermaisen suolaisen ja paahdetut pähkinät viimeistelevät rakenteen.
Salaatti toimii sellaisenaan lounaana, joulupöydän raikkaana lisukkeena tai viikonlopun brunssilla.
Punajuurisalaatti paahdetuilla punasipuleilla ja suolaisella fetalla

Ainekset (4 annosta)
4 keskikokoista punajuurta
2 punaista sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
100 g fetajuustoa
kourallinen paahdettuja pähkinöitä (saksanpähkinä, hasselpähkinä tai pistaasi)
70 g rucolaa
Kastike
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua tai vaaleaa balsamicoa
1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori punasipulit ja viipaloi ohuiksi lohkoiksi.
Levitä punajuuret ja sipulit uunipellille. Lisää oliiviöljy, balsamiviinietikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Sekoita mausteet ja juurekset.
Paahda 200 asteessa noin 25–30 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä ja sipulit karamellisoituneet.
Sekoita kastike kulhossa.
Kokoa salaatti: levitä rucola vadille, lisää uunista tulleet punajuuret ja sipulit, murenna päälle feta ja ripottele paahdetut pähkinät.
Valuta kastike päälle juuri ennen tarjoilua.
Vinkki! Jos haluat vielä täyteläisemmän version, lisää mukaan kypsää kvinoaa tai vihreitä linssejä. Niillä salaatti muuttuu hetkessä ruokaisaksi lounaaksi.

Kuvat: Unsplash
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!



