Artikkelin kuva
ruoka

Pizzatortilla caltzone-tyyliin – valmista parissa minuutissa

Miten olen voinut elää aikuiseksi saakka ilman, että olen ikinä kuullutkaan pizzatortillasta? Saati, että olisin ikinä aiemmin maistanut tätä maailman helpointa pizzaa?

Ilokseni asia on nyt korjattu, sillä törmäsin pizzatortillojen ihmeelliseen maailmaan netissä ja päätin valmistaa itselleni astetta herkullisemman etätyöpäivän lounaan.

Pizzatortillat voi toki valmistaa uunissa, mutta myös vohvelirauta on oiva apuri kuumennuksessa. Samalla harvemmin käytössä oleva keittiölaite pääsee hyötykäyttöön (olen muuten aiemmin valmistanut myös leipiä vohveliraudalla ja nekin olivat oikein herkullisia.)

Pizzatortilloissa erilaisia variaatioita on luonnollisesti pilvin pimein, ja voit laittaa tortillalevyjen väliin juuri omat pizzatäytesuosikkisi. Meillä oli pakastimessa perheemme tortillaillasta ylijääneitä tortillalevyjä, ja jääkaapissa palvikinkkupala odottamassa hernekeittopäivällistä (kinkusta riitti hieman myös pizzatortillaan.) Myös juustoa oli raastamista vaille valmiina. Näin ollen ostin kaupasta pizzatortillaa varten tomaatin, pizzakastikkeen, mozzarellan ja oliiviöljyä.


Pizzatortilla

Pizzatortillan valmistaminen vohveliraudalla on juuri niin helppoa kuin kuvitella saattaa: Tortillalevyjen väliin vain laitetaan täytteet ja herkku kuumennetaan raudalla.

Herkun valmistaminen sujui vaivattomasti näin ensikertalaiseltakin. Ja täytyy sanoa, että pizzatortilla todella vei kielen mennessään. Ajattelin etukäteen, että nämä olisivat toki hyviä – mutta maku olikin aivan taivaallinen!

Pizzatortilla valmistuu vain muutamassa minuutissa. Kuva: Sennin kotialbumi

Ensi kerralla haluan valmistaa näitä koko perheelle viikonloppuruoaksi. Odotan innolla, mitä intohimoinen pizzanpaistaja-avopuolisoni oikein tuumaa pizzatortillan mausta. Hänellä on aina pizzataikinat tekeytymässä hyvissä ajoin ja hän paistaa pizzat Ooni-pizzauunillaan, mutta tämäpä onkin ehkä maailman nopein ja helpoin pizza – eli sopii juuri kaltaisilleni, jotka kaipaavat hyvää murkinaa mahdollisimman vaivattomasti (silloin, kun minua ei hemmotella täydellisellä perinteisemmällä pizzalla.)

Yhden vinkin haluan vielä kuitenkin jakaa: Pizzakastiketta ja juustoraastetta kannattaa laittaa juuri sopiva määrä tortillan keskelle, sillä muuten ne valuvat tortillan reunoilta alas kuumennuksen aikana ja aiheuttavat sotkua.

Lue alta pizzatortillan resepti.


Tarvitset:

2 tortillalevyä
pizzakastiketta
tomaattisiivuja
kinkkua
juustoraastetta
mozzarellaa
rucolaa
oliiviöljyä

Valmistus:

  1. Laita toinen tortillalevyistä kuumaan vohvelirautaan, ja levitä pizzakastike.
  2. Lisää juustoraaste, tomaatit ja kinkut.
  3. Laita toinen tortillalevy täytteiden päälle. Lorauta päälle oliiviöljyä, ja kuumenna.
  4. Laita tortillan päälle rucolaa ja revittyä mozzarellaa. Nauti.

Katso vielä videolta, miten pizzatortilla valmistetaan.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä


Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa!

Teksti, kuvat ja video: Senni Loikala