Pihvin paisto vaihe vaiheelta – “Mehevä, murea ja kauniin paistopinnan omaava pihvi”
Miten pihvin paisto tehdään vaihe vaiheelta? Intohimoinen kotikokki Armi Mehto jakaa parhaat vinkkinsä onnistuneeseen lopputulokseen.
Tilaamme joka syksy Pohjois-Suomesta isohkon määrän poroa, joten tällä kertaa pannulle pääsee poron sisäpaisti, joka on mureudeltaan lähes fileen luokkaa. Paisti sulatetaan hitaasti jääkaapissa marinadissa, poistetaan siitä kalvot ja leikataan pihveiksi.
Pannu pestään ja kuivataan sisältä ja pohjasta. Varmistetaan, että myös keittolevyn pinta on puhdas ja vastaa kooltaan pannun pohjan kokoa.
- Katso resepti: Pulmupuolukka
Pannun lämmitys aloitetaan lieden keskiteholla, lämpöä nostetaan tarpeen mukaan. Pannulle laitetaan ensin voita, ja kun se alkaa kuplia, lisätään oliiviöljyä. Seuraavaksi lisätään hieman rikottuja valkosipulinkynsiä, rosmariininoksa ja niiden jälkeen lihat.
Pihvejä paistetaan 2—3 minuuttia per puoli, maustetaan suolalla ja mustapippurilla ja valellaan pannuun kertyneellä nesteellä.
Lopuksi pihvit nostetaan vielä folioon kypsentymään 10—20 minuutiksi. Lopputuloksena on juuri sopivan medium, mehevä, murea ja kauniin paistopinnan omaava pihvi.
Pihvin paiston jälkeen tyhjennetylle pannulle valutetaan muutama sentti kylmää vettä ja pannu asetetaan lämpöä kestävälle pinnalle. Pannun viilennyttyä vesi kaadetaan pois ja pannu pestään käsin lämpimässä vedessä ja kuivataan.
Poronpaistipihvimme saivat tällä kertaa seurakseen itse poimituista korvasienistä tehtyä muhennosta, paistinperunoita, oman kasvimaan lehtikaalia sekä puolukoita. Porosta saa hyvällä pannulla monenmoista herkkua – ohjeita löytyy esimerkiksi poronlihatuottajien sivuilta.
Jaa tämä artikkeli pihvin paistosta somessa ystävillesi ja tutuillesi!
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Armi Mehto