Artikkelin kuva
ruoka

Parsakaali grillissä – suloisesti potkiva grillattu parsakaali

Grillaaminen on mukavaa puuhaa kesällä, ja grilliruoka maistuu usein koko perheelle. Makkara on yksi perinteisemmistä grilliherkuista, mutta moni kaipaa ideoita myös kasvisten grillaamiseen. Suloisesti potkiva grillattu parsakaali on yksi kesän parhaista grillikasviksista. Mutta miten valmistetaan kielenvievä parsakaali grillissä?

Grillattu parsakaali marinadissa maistuu rapealta ja herkulliselta. Siinä on paljon makua ja juuri sopivasti potkua: voi kuitenkin olla, että pienoisen mausteisuutensa vuoksi tämä grillikasvisherkku on enemmän aikuisten kuin ainakaan pienimpien lasten makuun.

Marinadia varten tarvitset oliiviöljyä, soijakastiketta, makeaa chilikastiketta, ketsuppia, hunajaa ja pippurisekoitusta. Näiden ainesosien liitto takaa sen, että saat parsakaaliin upeasti makua noin vartin maustumisajan jälkeen. Parsakaalia voi toki valmistaa grillissä monella tapaa, mutta tämän reseptin salaisuus piilee juuri maistuvassa marinadissa.

Parsakaali grillissä on takuuvarma kasvisherkku kesään. Kuva: Senni Loikala

Grillattu parsakaali on mitä mainioin lisuke grilliruoka-ateriaan. Kuva: Senni Loikala

Parsakaali grillissä

Grillattu parsakaali on mainio kasvislisuke grillissä syntyvään ateriaan. Tätä reseptiä varten valmistimme yhden pienen parsakaalin grillissä, mutta voit valmistaa halutessasi isomman erän grilliparsakaalia esimerkiksi tuplaamalla ainesosien määrät.

Valmista grillattua parsakaalia marinadissa tällä reseptillä!

Tarvitset:

1 pieni parsakaali
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl ketsuppia
2 rkl hunajaa
ripaus pippurisekoitusta
suolaa
mustapippuria

Valmistus:

  1. Sekoita kulhossa oliiviöljy, soijakastike, makea chilikastike, ketsuppi, hunaja ja pippurisekoitus.
  2. Paloittele parsakaali. Palojen tulee olla sen verran suuria, etteivät ne tipahda grilliritilän rakosista.
  3. Pyörittele parsakaalipalat marinadissa. Anna maustua 15-20 minuuttia.
  4. Laita parsakaalipalat grilliin, ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Kääntele parin minuutin välein. Grillaa noin 8-10 minuuttia tai kunnes parsakaali on kypsää ja sopivan rapsakkaa.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa!

Teksti, kuvat ja video: Senni Loikala