Parmesan-lasagne Murulla
Resepti on toteutettu yhteistyössä Raision kanssa.
Lasagne on viikonloppuruokien klassikko. Parmesaanilla silattu valkokastike tuo uutta sävyä uuniruokien aateliaan. Tässä versiossa jauheliha on korvattu kaurasta tehdyllä kasviproteiiniuutuudella Murulla. Muru-kaurajauhis yllättää lihaisalla koostumuksellaan ja miedolla miellyttävällä maullaan. Tätä voi tarjota vannoutuneillekin lihansyöjille!
Muru-lasagne
6:lle
Muru-tomaattikastike
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 prk tomaattimurskaa
1 pss (225 g) Muru-kaurajauhista
1 tl kuivattua timjamia
suolaa ja mustapippuria
Valkokastike
50 g voita
7 l täysmaitoa
4 rkl vehnäjauhoja
100 g parmesaanijuustoa
¼ tl muskottipähkinää
Lisäksi
noin 10 kpl lasagnelevyjä
2 pkt (á 125g) mozzarellaa
kourallinen kirsikkatomaatteja
½ nippua tuoretta basilikaa
Valmista ensin Muru-tomaattikastike. Kuutio sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipulia ja valkosipulia siinä hetki. Lisää kastikkeen muut ainekset ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Valmista tomaattikastikkeen hautuessa valkokastike. Kuumenna voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot. Sekoittele seosta hetki mutta älä anna ruskistua. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kiehauta ja lisää muskotti sekä parmesaani.
Kokoa lasagne uunivuokaa. Laita pohjalle hieman Muru-tomaattikastiketta. Laita päälle lasagnelevyjä. Sitten tomaattikastiketta, valkokastiketta, revittyä mozzarellaa, basilikan lehtiä ja taas lasagnelevyjä. Tee pari kerrosta ja laita viimeisen kerroksen päälle halkaistut kirsikkatomaatit.
Paista 175 asteisen uunin alaosassa noin 45–50 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Teksti ja kuva: Lilli Munck