Parhaan pannukakun resepti
Pannukakku on paikkansa lunastanut suomalaisten herkkuklassikoiden joukossa. Torstainen hernari+pannari-combo on pohjoisen kulinarismin klassisimpia esimerkkejä.
Pannukakku onkin mitä parhainta lohturuokaa pimeneviin iltoihin, ja tällä reseptillä lopputulos on vielä erityisen herkullinen. Kardemumma sopii pannukakun makupariksi loistavasti ja lopputulos on niin hyvää, ettei se välttämättä kaipaa kylkeensä mitään – mutta eivät kermavaahto ja hillo makua ainakaan pahenna.
Tässä reseptissä yhdistyvät lettujen ja pullien parhaat puolet käyttäjäystävällisessä muodossa. Ainekset vain sekoitetaan keskenään ja tyrkätään uuniin. Ei taikinan vaivaamista tai tuntikausia kestävää rasvankäryistä paistamista!
Tämä kuuluu niihin resepteihin, jotka vakiinnuttavat asemansa safkasuosikkien joukossa ja kaivetaan esiin tasaisin väliajoin.
Ainekset
50 g voita
8 dl maitoa
2 munaa
1 dl ruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Ohje
- Sulata voi ja anna jäähtyä hetki
- Sekoita maito ja munat keskenään
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä munamaitoseoksen kanssa
- Lisää voi ja vatkaa vispilällä tasaiseksi
- Anna taikinan seistä jääkaapissa puoli tuntia
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 200 asteessa n. 35 minuuttia
Teksti ja kuva: Suvi Honkanen