Paahdettu bataattirisotto kaura-härkäpapurouheesta
Etsitkö terveellistä, edullista, ekologista ja helppoa vegereseptiä arkeen? Tämä risotto on kaikkea sitä ja vie kielen mennnessään!
Bataatti on ihanaa. Oranssi perunan sukulainen on maultaan täyteläisen makea ja koko perheen suosikki. Uunissa bataatti paahtuu nopeasti pehmeäksi ja sen makeus tiivistyy. Tässä risotossa käytetään riisin sijaan Myllyn paras Kaura-härkäpapurouhetta, joka on ravintoarvoiltaan loistava ja sopii hyvin terveelliseen arkiruoanvalmistukseen. Härkäpapu on kotimainen ekologinen proteiinin lähde, ja maultaan miedon hernemäinen. Bataatin kanssa se muodostaa mainion makuparin.
Bataatti-härkäpapurisotto
4:lle
2,5 dl Myllyn paras Kaura-härkäpapurouhetta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 keskikokoinen bataatti
3 rkl oliiviöljyä
7 dl kasvislientä
2 dl parmesanjuustoraastetta
½ sitruunan mehu
1 tl kuivattua timjamia
suolaa ja mustapippuria
Kuori ja paloittele bataatti peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kuutioiden sekaan 2 rkl oliiviöljyä ja kuivattu timjami. Paahda bataatteja 200 asteessa kunnes ne ovat pehmeitä, noin 10 minuuttia. Kuutioi sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota ruokalusikallisessa oliiviöljyä muutaman minuutin ajan. Lisää Kaura-härkäpapurouhe ja kiehautettu kasvisliemi. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Muussaa haarukalla ¾ osaa paahdetuista bataattikuutioista muussiksi ja lisää kattilaan. Jätä loput bataattikuutiot koristeeksi.
Lisää risottoon parmesanraaste ja mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Voit halutetassasi koristella risoton siemenillä ja yrteillä. Esimerkiksi timjami ja kurpitsansimenet sopivat mainiosti.
Resepti on toteutettu yhteistyössä Myllyn Parhaan kanssa.
Teksti: Lilli Munck, kuvat: Anna Salmisalo