
Oudot makuparit, jotka oikeasti toimivat – kokeile näitä, jos mielesi tekee pientä purtavaa
Joskus parhaat makuelämykset syntyvät yhdistelmistä, jotka teoriassa kuulostavat vähintäänkin erikoisilta. Kun makea kohtaa suolaisen tai raikas yhdistyy täyteläiseen, syntyy uusia ja koukuttavia makuja.
Makupareissa on kyse kontrastista ja tasapainosta. Vastakkaiset maut tuovat esiin toistensa parhaat puolet ja tekevät ruokaelämyksestä kiinnostavamman.
Tässä muutama erikoinen, mutta terveellinen pari, jotka sisältävät hyviä ravintoaineita, kuten proteiinia, kuitua, hyviä rasvoja ja antioksidantteja.
Omena ja maapähkinävoi

Tämä yhdistelmä on klassikko, joka toimii aina. Makea ja hapokas omena saa seurakseen suolaisen ja täyteläisen maapähkinävoin. Lopputulos on täyttävä välipala, joka sisältää kuitua, proteiinia ja hyviä rasvoja.
Kokeile näin: Viipaloi omena ja levitä päälle ohut kerros maapähkinävoita. Ripottele päälle kanelia tai muutama kaakaonibsi, jos haluat lisää makua. Omenaviipaleita voi myös dipata suoraan maapähkinävoihin tai valmistaa paahtoleipiä, joiden päälle levität maapähkinälevitteen ja omenaviipaleet.
Fetajuusto ja vesimeloni

Raikkaan makea vesimeloni ja suolainen fetajuusto muodostavat täydellisen yhdistelmän. Tämä pari on yllättävän suosittu, eikä suotta: vesimeloni tuo kosteutta ja makeutta, kun taas feta tasapainottaa proteiinilla ja suolaisuudella.
Kokeile näin: Leikkaa vesimeloni kuutioiksi ja sekoita kulhossa fetajuuston kanssa. Viimeistele mintulla.
Banaani ja tahini
Tahini eli seesamitahna tunnetaan Lähi-idän keittiöstä. Sen pähkinäinen maku sopii hämmästyttävän hyvin yhteen banaanin makeuden kanssa. Tämä yhdistelmä tuo mieleen hieman banaanileivän maun, mutta terveellisemmällä tavalla.
Kokeile näin: Leikkaa banaani pitkittäin halki, levitä päälle tahinia ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Porkkana ja hummus

Moni dippaa vihanneksia hummukseen, mutta erityisesti porkkana ja hummus ovat täydellinen pari. Makea porkkana ja suolainen kikherne-tahna tukevat toisiaan ja tarjoavat kuitua, proteiinia ja terveellisiä rasvoja.
Kokeile näin: Kuori ja viipaloi porkkana tikuiksi ja tarjoa tuoreena hummuksen kanssa. Voit myös kokeilla paahtaa porkkanat uunissa.
Ananas ja chili
Makea ja mehukas ananas saa potkua chilistä. Tämä pari sopii erityisesti kesäisiin annoksiin ja grilliruokien kylkeen.
Kokeile näin: Ripottele tuoreen ananaksen päälle chilihiutaleita ja purista mukaan hiukan limemehua.
Mansikka ja balsamico

Tämä pari voi kuulostaa oudolta, mutta italialaisessa keittiössä se on vanha tuttu. Mansikan makeus ja balsamicon happamuus luovat hienostuneen yhdistelmän, joka sopii sekä jälkiruokaan että salaattiin.
Kokeile näin: Viipaloi mansikat ja pirskottele päälle tummaa balsamicoa. Lisää halutessasi basilikaa.
Avokado ja kaakao
Avokadon kermaisuus ja kaakaon täyteläisyys muodostavat yhdessä jälkiruokamaisen makuparin, jota voi käyttää smoothieissa tai vanukkaissa. Yhdistelmä tarjoaa hyviä rasvoja ja antioksidantteja.
Kokeile näin: Soseuta avokado ja sekoita joukkoon makeuttamatonta kaakaojauhetta, tilkka hunajaa ja vähän kasvipohjaista juomaa. Saat hetkessä terveellisen suklaavanukkaan.
Taateli ja sinihomejuusto
Tämä yhdistelmä on enemmän gurmeeta, mutta toimii yllättävän hyvin myös terveellisissä pikkuherkuissa. Makea taateli tasapainottaa ihanasti juuston voimakasta makua.
Kokeile näin: Täytä tuore taateli sinihomejuustolla ja tarjoa pähkinöiden kanssa vaikka iltapalana.
Kurkku ja tumma suklaa
Ehkä oudoimmasta päästä, mutta tämä makupari on yllättävän raikas ja koukuttava. Kurkun raikkaus ja suklaan intensiivisyys luovat yhdessä tasapainoisen elämyksen.
Kokeile näin: Kasta kylmä kurkkuviipale sulatettuun tummaan suklaaseen. Tämä yhdistelmä toimii parhaiten kesäpäivän jälkiruokana.
Haluatko, että myös ystäväsi löytää nämä makuparit? Jaa artikkeli hänelle!
Kuvat: Unsplash, Shutterstock
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!