Artikkelin kuva
ruoka

Omenahillo maistuu koko perheelle: ”Juuri sopivan makeaa”

Omenasato on nyt parhaimmillaan, ja moni etsii ideoita omppujen hyödyntämiseen ja säilömiseen. Perinteinen omenahillo on klassikko, joka maistuu koko perheelle esimerkiksi puuron tai jogurtin kanssa ja tietysti lettujen ja pannukakkujen kaverina.

Tällä omenahillo-ohjeella valmistat noin kahdeksan desiä taivaallista omenahilloa. Hillo on erittäin herkullista ja juuri sopivan makeaa, ei ällömakeaa. Jos haluat hillosta kuitenkin vielä makeampaa, voit lisätä hillosokerin määrää.

Omenahillon valmistaminen ei ole vaikeaa, ja isoin työ on omenoiden kuorimisessa ja pilkkomisessa. Tekeillä olevaa hilloa on hyvä muistaa myös hämmennellä silloin tällöin, jotta se ei pala pohjaan.

Mukavaan puuhaan kannattaa valmistautua myös puhdistamalla lasipurkit ja kannet huolella. Niitä tarvitset hillon säilömiseen, mutta hilloa voi toki myös pakastaa ja silloin sen voi siirtää suoraan pakastusrasioihin.

Kukapa ei omenahillosta pitäisi? Kuva: Senni Loikala

Omenahillo on yksi suosituimmista loppukesän ja syksyn makeista lisukkeista. Kuva: Senni Loikala

Omenahillo

Omenahilloa voi valmistaa monella tapaa, mutta tällä ohjeella syntyy perinteinen omenahillo kattilassa keittäen.

Tarvitset:

2 l omenapaloja
1 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
2 dl hillosokeria
1—2 kanelitankoa

Valmistus:

  1. Kuori omenat, ja paloittele ne keittiöveitsellä. Huonot kohdat ja siemenkodat voit heittää biojätteeseen.

  2. Kaada omenapalat, vesi ja sitruunamehu kattilaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5—10 minuuttia.

  3. Jos haluat hillosta sileää, soseuta seos sauvasekoittimella.

  4. Lisää hillosokeri ja 1—2 kanelitankoa. Keitä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia välillä hämmentäen. Poista lopuksi kanelitanko tai -tangot.

  5. Purkita hillo saman tien puhtaisiin lasipurkkeihin tai pakastusrasioihin. Säilytä viileässä, tai siirrä pakastimeen.

Vinkki! Omenahilloa voi halutessaan maustaa esimerkiksi myös kardemummalla, tuoreella inkiväärillä tai vaniljalla.

Katso ohjeet perinteinen omenahillo-ohje vielä Mutsimedian videolta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Jaa tämä artikkeli ystävillesi ja tutuillesi, jotka pitävät omenasta!

Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti, kuvat ja video: Senni Loikala