
Näitä trendikeksejä halutaan nyt! Tee itse Crumbl Cookien kotikopiot
Kaipaatko näyttävää ja koukuttavan hyvää jälkiruokaa viikonlopun brunssille tai vaikkapa lahjaksi? Crumbl Cookien tyylisillä jättikekseillä on helppo säväyttää vieraat tai päivänsankari. Ne säilyvät hyvin jääkaapissa pari päivää ja sopivat myös pakastettavaksi.
“Voisiko täydellinen suklaakeksi olla avain menestykseen?”, pohtivat Utahissa Crumbl Cookiesin perustajat Sawyer Hemsley ja Jason McGowan. Miehet testasivat satoja reseptejä, palkkasivat ihmisiä maistelemaan ja arvioimaan, sekä vertailivat taikinoita, koostumuksia ja paistoaikoja. Näin syntyi Crumbl Cookies.
Crumbl erottui joukosta kahdella nerokkaalla idealla: keksejä tarjoiltiin lämpiminä, sekä niiden makuvalikoima vaihtui viikoittain. Kaikki herkut pakattiin vaaleanpunaiseen laatikkoon, josta tuli nopeasti somehitti.
Jokainen laatikko oli kuin TikTokin unelmarekvisiittaa: sitä jaettiin, katsottiin ja himoittiin miljoonien silmäparien edessä.

Vaihtuva makumaailma koukutti
Crumblin kekseissä ei ole kyse vain mausta. Niissä yhdistyvät nostalgia, överimakeus ja visuaalisuus. Maut voivat vaihdella klassikosta (esim. Chocolate Chip tai Snickerdoodle), täysin överiin luomukseen kuten Cotton Candy, Key Lime Pie tai French Toast.
Uusi makuvalikoima julkaistaan joka viikko, ja asiakkaat jonottavat niitä lähes pakkomielteisesti. Makujen vaihtuvuus synnyttää FOMO-ilmiön: “Jos en saa tätä makua nyt, se voi olla poissa kuukausia”.
TikTok loi kansainvälisen hitin
Yksi tärkeimmistä syistä Crumbl Cookien rakettimaiseen nousuun on TikTok. Alusta on täynnä videoita, joissa testataan viikon makuja, pisteytetään niitä ja jaetaan maisteluvideoita: #crumblcookies-tagilla on miljardeja näyttökertoja.
Crumbl on oivaltanut, että heidän tuotteensa ei ole vain keksi: se on kokemus. Jokainen keksi on kuin pieni jälkiruoka-annos, jota tekee mieli kuvata ja jakaa. Crumblin suosion salaisuus onkin kolmen tekijän yhdistelmä:
Makeus ja koko: Keksit ovat valtavia ja usein täynnä kuorrutteita tai täytteitä. Niissä ei säästellä sokerissa eikä voissa.
Visuaalisuus: Jokainen keksi on kuin taideteos. Somettamista ei pysty jättämään väliin!
Eksklusiivisuus: Vaihtuvat maut ja viikoittainen julkaisutapa luovat tunteen, että keksiä on pakko maistaa juuri nyt tai saatat jäädä paitsi.
Crumbl Cookies ei ole pelkästään leipomo tai keksi: se on nykypäivän brändimenestyksen oppikirjaesimerkki. Se yhdistää nostalgian, visuaalisuuden, nopean vaihtuvuuden ja sosiaalisen median tehon tavalla, josta monilla yrityksillä olisi opittavaa.
Täydelliset kotikopiot: Crumbl Cookies -resepti
Tämä resepti tuo Crumblin keksit suoraan omaan keittiöösi. Maku muistuttaa alkuperäisiä, mutta makeutta voi säätää omaan makuun sopivaksi vähentämällä sokerin määrää.

Pehmeät suklaakeksit (Crumbl-tyyliin)
Ainekset (n. 10 jättikeksiä):
230 g voita (huoneenlämpöistä)
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljauutetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2 dl suklaahippuja (maito- tai tumma)
Valinnainen kuorrute:
100 g tuorejuustoa
2 rkl voita
2 dl tomusokeria
1/2 tl vaniljauutetta
Ohje:
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi. Lisää kananmunat ja vanilja.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon suklaahiput.
Muotoile taikinasta suurehkoja palloja pellille. Jätä reilusti tilaa väliin, sillä keksit leviävät uunissa.
Paista 180 °C noin 10–12 minuuttia. Keksien kuuluu jäädä hieman pehmeiksi keskeltä.
Anna jäähtyä ja halutessasi lisää kuorrute jäähtyneiden keksien päälle.
Vinkki: Halutessasi voit tehdä makuvariaatioita: kokeile esimerkiksi Red Velvet -versiota kaakaojauheella ja valkosuklaahipuilla tai sitruunakeksiä raastetulla sitruunankuorella ja lemon curd -täytteellä.

Crumbl Cookiesin tyylisiä keksejä voit käydä maistelemassa esim. Tallinnan vanhassa kaupungissa, Kohvik Kargessa. Aitojen ja alkuperäisten keksien myyntipaikat maailmalla löydät täältä. Crumblin tyylisiä keksejä saatat myös löytää pienyrittäjiltä Instagramista tai TikTokista etsimällä esim. #crumblcookies helsinki.
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
