Mustikka-nektariinipaistos – heinäkuun helpoin ja herkullisin jälkiruoka
Mustikka ja nektariini ne yhteen soppii! Oletko jo kokeillut tätä raikkaan makoisaa ja koukuttavaa makuparia? Ruishiutaleista, mustikasta ja nektariinista syntyy käden känteessä kesäinen jälkiruoka, joka on vertaansa vailla. Helppo paistos on mukava vaihtoehto perinteiselle mustikkapiirakalle. Kyseessä on myös täydellinen mökkijälkkäri, sillä tiskiä ei juurikaan synny, eikä sähkövatkainta tarvita. Tarjoa lämmin paistos jäätelön tai vaniljkastikkeen kera.
VINKKI! Nauti ylijäänyt paistos seuraavana päivänä aamupalaksi maustamattoman jugurtin seurana.
Mustikka-nektariinipaistos
10-12 annosta
200 g (3dl) mustikoita (voit myös käyttää pakastemustikoita)
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoa
1 tl kardemummaa
5 kypsää nektariinia
100 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
3,5 dl Myllyn paras ruishiutaleita
1 dl mantelijauhoa
Paloittele nektariinit lohkoiksi. Sekoita uunivuoassa nektariinilohkot, mustikat, sokeri, perunajauho ja kardemumma keskenään. Tee muruseos. Sekoita kulhossa voi, fariinisokeri, ruishiutaleet ja mantelijauho. Nypi murumaiseksi seoksesksi. Ripottele seos uunivuoan päälle. Paista uunissa keskitasolla 175 c noin 30 min.
Resepti on toteutettu yhteistyössä Myllyn Parhaan kanssa.
Teksti ja kuva: Lilli Munck