Artikkelin kuva
ruoka

Munakahvi on täyttävä aamiainen – näin valmistat hetkessä lattemaisen proteiinipommin

Aamut ovat usein kiireisiä, eikä aina riitä aikaa kunnon aamiaisen valmistamiseen. Toisaalta voi olla, ettei aamuisin edes tee mieli syödä mitään täyttävää. Kuitenkin me kaikki varmasti tiedämme, miten tärkeää kunnon aamiainen on koko päivän onnistumisen kannalta. Ratkaisu tähän ongelmaan on munakahvi!

Nyt ei kannata säikähtää, lopputulos ei ole ollenkaan limainen tai inhottava, vaikka siltä saattaisikin kuulostaa. Munakahvi on maidoton proteiinipommi, jossa yhdistyy aamukahvin mokkainen maku ja kananmunan täyttävä proteiini. Kananmuna itsessään ei maistu juomassa juurikaan. Lopputulos on ihanan kermainen, jopa lattemainen, erikoiskahvia muistuttava juoma.

Munakahvi on helppoa ja nopeaa valmistaa. Kahvin kuumuus kypsentää kananmunaa sopivasti ja tehosekoittimen vispaus taas vaahtouttaa sen. Voit lisätä halutessasi makeutusta esimerkiksi hunajasta tai maustaa kahvia vaikkapa kanelilla tai kardemummalla.


Munakahvi yhdelle

Tarvitset:

n. 2,5 dl valmista kahvia
1 raaka kananmuna
1 tl kookosöljyä
halutessasi hunajaa, kanelia tai kardemummaa

Munakahvin valmistaminen on helppoa ja nopeaa.

Ohje:

Mittaa ainekset blenderiin ja sekoita huolellisesti. Voit myös käyttää kulhoa ja sauvasekoitinta. Valmista tuli!

Huom! Ole nopea, jotta kananmuna ei kokkaroidu kuumassa kahvissa. Muista myös, että mitä pidempään vatkaat juomaa, sitä enemmän se jäähtyy. Testaamalla löydät optimaalisen ajan omalle tehosekoittimelle, jotta kahvi pysyy lämpimänä, mutta ehtii vaahtoutua.


Siivousvinkki!

Blenderin pesu voi joskus olla äärimmäisen turhauttavaa. Kaikkien osien irrotus, tiskikoneeseen sovittelu (ai ei mahdukaan?), lopulta käsinpesu ja kuivatus. Onneksi tämän kaiken voi korvata helpolla niksillä.

Heti kun tehosekoittimen kannu on tyhjä, valuta siihen noin puoliväliin asti kuumaa hanavettä ja lorauta tiskiainetta sekaan. Laita kansi kiinni ja kannu kiinni koneeseen. Anna pesuveden pyöriä hetki irrottaen reunoihin ja terään jääneet ruuanrippeet. Huuhtele tiskivesi pois hanan alla ja laita puhdas kannu kuivumaan.

Mutsimedia valmisti munakahvia ja totesi, että juoma pääsee jatkoon täyttävänä ja nopeana aamupalana.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Anni Virtanen