Artikkelin kuva
ruoka

Mausteiset Muru-pasteijat – vegaaninen suolapala pikkujouluihin

Resepti on toteutettu yhteistyössä Raision kanssa.


Lehtitaikinaan tehdyt pasteijat maistuvat kaikille ja niiden leipaisemiseen ei jauhopeukalon kykyjä tarvita. Nämä vegaaniset pasteijat tehdään kaupan valmiiseen torttutaikinaan, ja täytteeseen käytetään Elovenan Muru Kaurajauhista. Ihanan mausteisuuden salaisuus on täytteessä käytettävä marokkolainen mausteseos ras el hanout. Kyseistä mausteseosta löytyy ainakin marketeista, mutta jos sitä ei lähikaupasta saa, voi sen korvata laittamalla ripauksen juustokuminaa, korianteria ja kanelia.

Ainekset (20 kpl)

2 pkt valmiiksi kaulittuja torttutaikinalevyjä (mikäli haluat pasteijoista vegaanisia, esim. Myllyn paras on maidoton ja munaton)
1 pkt (225 g) Muru Kaurajauhista
1, 5 dl puuroriisiä
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl ras el hanout –mausteseosta
4 rkl kaurapohjaista créme fraichea (esim. Oatly)
½ dl vettä
½ dl seesaminsiemeniä
suolaa ja mustapippuri

Ohje

Levitä torttutaikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Tarvitset kaksi peltiä. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuutioi sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä oliiviöljyssä pannulla noin 5 minuuttia. Lisää pannulle kaurajauhis ja jatka paistamista, kunnes jauhis on saanut hieman väriä. Ota pannu pois liedeltä ja lisää keitetty riisi, kaura-fraiche sekä mausteet.

Leikkaa torttutaikinalevyt kahteen osaan veitsellä ja laita jokaiselle taikinalevylle reilu ruokalusikallinen täytettä. Käännä reunat yhteen, niin että pasteijoista tulee kolmiota. Painele reunat tiukasti kiinni kylmällä vedellä kostutetuilla sormilla. Voitele pasteijat vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Paista 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes pasteijat ovat saaneet kauniin värin. Tarjoa lämpiminä.

Teksti ja kuva: Lilli Munck