Artikkelin kuva
ruoka

Marjaisa vohvelikakku on rento ja nopea herkku

Kesä on kakkujen aikaa. Netti ja lehdet ovat pullollaan toinen toistaan herkullisempia reseptejä. Vaihtoehtoja löytyy aloittaville tai jo hieman kokeneemmille leipureille runsain mitoin. Pitkän korren vetävät etenkin ne rennot ja raikkaat pöydän koristajat, joiden valmistuksessa ei kauan nokka tuhise. Paras kakku on helppo valmistaa, mutta herkullinen nautiskella – esimerkiksi näin juhannuksen kunniaksi!

Perinteinen kermakakku mansikoilla on useamman mielestä klassikoksi muodostunut kesäpöydän herkku. Tästä vohvelikakusta on kuitenkin haastajaksi. Rapeiden vohveleiden, vaniljaisen kerman ja tuoreiden marjojen yhdistelmä on lyömätön. Tämä marjaisa vohvelikakku sopii monenlaisiin kesän kekkereihin: lastenjuhliin, rentoihin valmistujaisiin tai brunssipöytään.

Marjaisa vohvelikakku

Vohvelit n. 10 kpl
3 banaania
6 dl kauramaitoa
9 dl vehnäjauhoa
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
voita paistamiseen

Sekoita banaanit ja kauramaito tehosekoittimessa tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi. Kohota vohvelitaikinaa hetken verran. Paista vohvelit kullanruskeiksi vohveliraudassa.

Vaniljakerma
4 dl vaahtoutuvaa soijavispiä
200 g mascarponejuustoa
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota soijavispi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja vaniljasokeri.

Kakun kokoaminen
Kokoa vohvelikakku kerros kerrokselta vohveleista, vaniljakermasta ja tuoreista marjoista makusi mukaan. Koristele tomusokerilla, mintun lehdillä ja marjoilla

Herkullisia hetkiä!


Teksti ja kuvat: Anna Korhonen