
Mansikkasydämet suklaaniksillä – äiti: ”Voiko suloisempaa herkkua ollakaan”
Sydämen muotoiset suklaamansikat ovat iloksi silmälle ja suulle. Tämä testaamamme ohje sopii sinulle, joka haluat terveellisiä herkkuja joko tarjoilupöytään tai muuten vain naposteltavaksi.
Mikä olisikaan suloisempaa kuin suklaamansikat? Suklaapinta tekee kesän suosikkimarjasta viehättävän katseenkääntäjän, joka toimii mainiosti esimerkiksi myös syntymäpäiväjuhlien tarjoilupöydässä tai kesäjuhlissa.
Perinteisesti kokonaiset mansikat saavat päällensä suklaakuorrutteen, mutta tiedämme helpon niksin, jolla suklaamansikat ilahduttavat silmää vieläkin enemmän – ja haluamme tietysti jakaa sen myös teille!
Ideana niksissä on, että mansikat leikataan kahtia ja viimeistellään sydämen muotoisiksi. Sitten sydänmansikat vain upotetaan sulaan suklaaseen ja pinnan annetaan kovettua esimerkiksi jääkaapissa.
Vinkki! Jos haluat lisää väriä suklaamansikoihin, ripottele nonparelleja suklaan pinnalle heti dippauksen jälkeen.
Sydämen muotoiset suklaamansikat voi halutessaan laittaa esimerkiksi coctailtikun päähän. Tämä toimii erityisen hyvin hieman suuremmilla mansikoilla. Saat näyttävän herkkukipon, kun asetat mansikkatikut siihen. Tikkuja voi myös täydentää halutessaan esimerkiksi viinirypäleillä, juustopaloilla ja vaahtokarkeilla.
Sydämen muotoiset suklaamansikat
Testasimme Mutsimedian ruokatoimituksessa tätä suklaamansikoiden reseptiä ja lopputulos hurmasi meidät täysin. Testaajaperheen äiti sai sanotuksi, voiko suloisempaa herkkua ollakaan! Kukapa ei suklaakuorrutteisille mansikoille lämpenisi?

Valmista suklaamansikoita alla olevalla ohjeella haluamasi kokoinen satsi.
Tarvitset:
mansikoita
leivontasuklaata
(halutessasi nonparelleja ja coctailtikkuja)
Valmistus:
- Poista mansikoista kannat.

- Halkaise marjat keskeltä kahtia. Muotoile veitsellä v-kirjain kohtaan, josta poistit kannan. Voit pyöristää veitsellä hieman muotoa. Näin mansikka näyttää sydämeltä.

Sulata suklaa joko mikrossa lyhyissä alle 15 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen tai kiehauttamalla vesi kattilassa ja laittamalla suklaa astiaan kattilan päälle. Erityisesti mikrosulatuksessa saa olla tarkkana, ettei suklaa pääse palamaan. Dippaa mansikkasydämet suklaaseen noin puoliväliin asti. Ripottele halutessasi päälle nonparelleja ja aseta suklaamansikat coctailtikkujen päähän.
Laita suklaamansikat jääkaappiin ja odota, kunnes suklaa on kovettunut.

Psssst! Ethän heitä mansikan kantoja roskiin, sillä niistä saat valmistettua herkullista mansikkamehua.
Löytävätkö suklaamansikat tien sydämeesi? Jaa tämä ohje tutuillesi somessa!
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Senni Loikala
