Mansikkamehu mansikan kannoista – täydellinen kesäjuoma vähentää hävikkiä
Mansikka kuuluu kesään, ja niillä on mukavaa herkutella tuon tuosta. Mansikan kannat tulee usein kuitenkin heitettyä roskiin eikä moni tule välttämättä ajatelleeksi, että ne voi hyödyntää mainiosti täydellisessä kesäjuomassa: ihanan raikkaassa mansikkamehussa.
Mansikan kantoihin jää usein hieman hedelmälihaa, jonka ansiosta kannoista saa valmistettua herkullista mansikkamehua. Myös pehmenneet mansikat toimivat loistavasti tässä hävikkiä vähentävässä mehussa.
- Katso resepti: Raparperimehu
Mansikkamehun valmistaminen mansikan kannoista on helppoa ja nopeaa. Tarvitset kantojen lisäksi pelkästään vettä ja sokeria, ja halutessasi voit lisätä hieman sitruunamehua tai sitruunahappoa pienoista kirpeyttä antamaan.
Mansikkamehu mansikan kannoista
Mikä vilvoittaisikaan paremmin kesäpäivänä kuin herkullinen mansikkamehu? Nappaa alta hävikkimehun resepti talteen ja nauti vilvoittavasta kesäjuomasta!
Tarvitset
3 dl mansikan kantoja / pehmenneitä mansikoita
3 rkl sokeria
9 dl vettä
(halutessasi 1 rkl sitruunamehua tai sitruunahappoa)
Valmistus
- Lisää mansikan kannat / pehmenneet mansikat kattilaan. Kaada joukkoon sokeri, vesi ja halutessasi sitruunamehu tai sitruunahappo.
- Keitä 10-15 minuuttia, siirrä kattila pois kuumalta liedeltä.
- Siivilöi mehu, pullota ja vie kylmään.
- Nauti mansikkamehu kylmänä!
Katso ohjeet mansikkamehun valmistamiseen vielä Mutsimedian videolta.
Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.
Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa!
Teksti, kuvat ja video: Senni Loikala