Artikkelin kuva
ruoka

Mannapuuro mikrossa on herkullinen välipala – katso ohje!

Kun perheessämme syödään puuroa, on se lähes poikkeuksetta kaurapuuroa. Vaikka peruspuuro hyvää onkin, vaihtelu virkistää. Viime aikoina olen innostunut silloin tällöin valmistamaan mannapuuroa mikrossa itselleni ja lapsillemme.

Muistan jo omilta kouluajoiltani, miten söin onnessani sileää mannapuuroa mansikkahillon kanssa koulun ruokalassa. Se onkin riisipuuron rinnalla yksi nostalgisista suosikkivaihtoehdoistani kaurapuurolle. Mannapuuro valmistetaan perinteisesti maitoon, jolloin pohjaan palamisen riski on kohdallani suuri.

Onneksi mannapuuro on helppoa valmistaa myös mikrossa, jolloin tältä ongelmalta vältytään. Toki mikrossa valmistuvan mannapuuron kanssa saa olla tarkkana, sillä se kuohahtaa helposti yli. Puuro kannattaa aina valmistaa syvälle lautaselle.

Mannapuuro mikrossa

Mannapuuron valmistaminen mikrossa on helppoa ja nopeaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kovin suuria annoksia ei voi kerralla valmistaa. Mikromannapuuro on kuitenkin mitä parhain vaihtoehto silloin, kun kaipaat maistuvan aamu-, väli- tai iltapalan. Veteen valmistettu mannapuuro sopii myös vauvalle. Ohessa olevalla reseptillä valmistat yhden puuroannoksen. Voit suurentaa ainesosien määriä, mutta tuolloin valmistusaika on pidempi.

Yleensä valmistan mikromannapuuron maitoon, mutta tällä kertaa korvasin sen omenamehulla. Se antoikin puurolle aivan uudenlaisen herkullisen maun.

Omenamehusta valmistettu mannapuuro. Kuva: Senni Loikala

Puuron valmistaminen mikrossa on kätevää. Kuva: Senni Loikala

Mikromannapuuron valmistusaika on suuntaa-antava ja lopullinen aika määrittyy mikrosi tehon mukaan. Tämän vuoksi mikrossa valmistuvaa puuroa kannattaa seurata tarkasti, jotta koostumuksesta tulee sopiva.

Nappaa alta mikromannapuuron resepti talteen!

Tarvitset:

2 dl maitoa tai mehua
2 rkl mannasuurimoita
halutessasi suolaa
tarjoiluun esim. mansikkahilloa, mustikkakeittoa tai tuoreita marjoja

Valmistus:

  1. Mittaa neste syvään astiaan. Kuumenna mikrossa täysteholla kahden minuutin ajan.

  2. Sekoita mannasuurimot nesteeseen. Kypsennä mikrossa täydellä teholla minuutin ajan. Tarkkaile, ettei puuro kiehahda yli.

  3. Sekoita ja hauduta puuroa alemmalla teholla 1—3 minuutin ajan. Jos koostumus on liian notkea, jatka haudutusta, kunnes koostumus on sopiva. Huomioi, että puuro sakenee myös jäähtyessään. Mausta lopuksi halutessasi suolalla.

Jaa tämä resepti ystävillesi ja tutuillesi, jotka ovat mannapuuron ystäviä!

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala