Artikkelin kuva
ruoka

Mangolassi pakastemangokuutioista virkistää täydellisesti – katso resepti!

Yksinomaan mango riittää makeuttamaan mangolassi-juoman, joka maistuu mainiosti kaikenikäisille.

Ideat terveellisiin aamu-, ilta- ja välipaloihin ovat tervetulleita monissa lapsiperheissä. Perinteiset smoothie-reseptit voivat olla jo tuttuja, ja villiyrttien ystävät ovat ehkä kokeilleet nokkossmoothieta alkukesästä. Entä onko teidän perheessänne tapana surauttaa silloin tällöin myös taivaallista mangolassia?

Mangolassi on tullut monelle tutuksi nepalilaisten ja intialaisten ravintoloiden jälkiruokajuomana. Tämä perinteinen virkistävä ja makea juoma valmistetaan mangosta, jogurtista, maidosta, sokerista ja mausteista, kuten kardemummasta. Sokerin voi korvata hunajalla, mutta tässä mangolassi-reseptissä makeus syntyy yksinomaan mangosta.

Mangolassi vetoaa makean raikkaalla maullaan kaikenikäisiin. Entä jos vaihtaisit esimerkiksi perinpohjin tutun marjabanaanismoothien toisinaan mangolassiin? Voi olla, että kun kerran pääset mangolassin makuun, on sitä jatkossa nautittava useammin. Toki mangolassi maistuu myös tulisten ruokien jälkiruokana tai niiden kanssa nautittuna.



Tiesitkö? Intialainen ja nepalilainen mangolassi poikkeavat vain vähän toisistaan. Nepalilainen mangolassi on usein täyteläisempi ja vähemmän mausteinen: Mangoinen makeus ja jogurtin pehmeä rakenne ovat hienosti tasapainossa. Intialainen mangolassi voi olla mausteisempi ja kevyempi, usein koristeltu ja alueellisesti muunneltu erilaisin maustein ja lisäaineksin.

Mangolassi

Testasimme Mutsimediassa mangolassin reseptiä ja ihastuimme täysillä tähän vilvoittavaan juomaan. Testaajaperheen lapset joivat lasinsa antaumuksella tyhjiksi ja pyysivät lisää lassia, joka vakuutti myös aikuiset. Valmista sinäkin mangolassia neljälle hengelle alla olevalla reseptillä!

Tarvitset:

300 g mangokuutioita pakasteena
2 dl turkkilaista jogurttia
1 ½ dl kevytmaitoa
puolikkaan limetin mehu
1/4 tl kardemummaa
(halutessasi 1 rkl sokeria tai hunajaa)
(halutessasi minttua tai sitruunamelissaa koristeluun)

Valmistus:

  1. Lisää maito, jogurtti, kohmeiset mangokuutiot, mehu ja kardemumma blenderiin. Surauta juoma tasaiseksi ja testaa makeus. Jos kaipaat lisää makeutta, lisää joukkoon sokeri tai hunaja ja surauta uudelleen. Siirrä juoma laseihin. Koristele halutessasi mintulla tai sitruunamelissalla. Voit valmistaa lassin myös korkeareunaisessa kulhossa sauvasekoittimella.

Muistathan! Mangolassin voi valmistaa pakastettujen mangokuutioiden sijaan tuoreista mangoista, säilykemangoista tai mangososeesta. Lisää tällöin blenderiin yksi jääpala annosta kohden tai jäähdytä juoma jääkylmäksi ennen tarjoilua. Jos käytät tuoreita mangoja, leikkaa hedelmäliha irti, kuori mango ja leikkaa kuutioiksi. Säilykemangon kohdalla valuta mehu pois mangoviipaleista.

Jaa tämä mangolassi-resepti kavereillesi somessa!

Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala