Artikkelin kuva
ruoka

Leivät vohveliraudalla – sairaspäivän herkuttelua lapsen kanssa

Mikä onkaan turhempaa kuin kaapeissa tilaa vievät pölyyntyneet keittiöhärvelit, joita ei käytetä arjessa? Olen viime aikoina innostunut valmistamaan leipiä vohveliraudalla, jolle on perheessämme käyttöä sen alkuperäisessä käyttötarkoituksessa ehkä noin kerran vuodessa.

Tekaisimme lämpimät leivät vohveliraudalla viimeksi eilen, kun sairastunut esikoinen oli poissa eskarista ja kuopus nukkui päiväuniaan. Kipeällä kuusivuotiaalla oli ollut ruokahalu poissa, mutta yhtäkkiä vointi oli kohentunut ja vatsa kaipasi murkinaa. Eikun vohvelirauta esiin siis!

Teimme leivät vohveliraudalla niistä aineksista, joita keittiössämme sattui olemaan. Tahdon ehdottomasti kuitenkin jakaa teille oman lämppärini ohjeen, sillä tämä myöhäinen lounas maistui erittäin, erittäin hyvältä.

Leivät vohveliraudalla

Omaan leipääni laitoin fetaa (esikoinen ei tykkää fetasta, ja hänelle paistoin kananmunan väliin), pilkottuja kirsikkatomaatteja, hieman punasipulia ja basilikan lehtiä (ne olivat jo nähneet parhaat päivänsä, joten hyvä että tuli syötyä pois.) Lämmin feta on niiiiin hyvää lämpimän vohvelirauta-voikkarin välissä!

Leivät vohveliraudalla, Bon Appétit! Kuva: Sennin kotialbumi

Kun täytetyt leivät olivat käyneet kuumassa vohveliraudassa, sipaisin päälle vielä siirtolapuutarhapalstamme omenapuiden viime syksyisistä antimista tekemäämme hilloa. Olen oppinut tällaisen makean yhdistämisen suolaiseen avopuolisoltani, joka viimeksi höysti pizzan lakkahillolla (taivaallista). Jos sotkua pääsee syntymään, kannattaa muistaa herkuttelun päätteeksi vohveliraudan puhdistus kolmen ainesosan niksin avulla.


Feta-tomaattilämppäri vohveliraudalla

Tässä vielä ainesosat ja ohjeet superhelppoihin feta-tomaatti-leipiin, jotka lämmitetään vohveliraudalla. Tällä ohjeella saat yhden lämpimän leivän, mutta aineksia lisäämällä valmistat hetkessä myös isomman satsin.

Vohveliraudalla kuumennettu herkullinen lämppäri. Kuva: Sennin kotialbumi

Tarvitset:

Kaksi paahtoleipää
Fetaa
Tomaattia
Basilikaa
Margariinia
(Punasipulia)
(Hilloa päälle)

Valmistus:

  1. Laita vohvelirauta kuumenemaan, ja voitele paahtoleivät.
  2. Laita täytteet leivälle ja aseta toinen leipäpala kanneksi.
  3. Kuumenna leivät vohveliraudassa. Sipaise päälle halutessasi vielä hilloa, ja nauti!

Leivät vohveliraudalla ovat esimerkiksi hieman tuhdimpi iltapala, ja itselläni yksi täytetty lämmin leipä voisi ajaa satunnaisesti myös lounaan asian. Lähiaikoina täytyy testata myös näitä herkuilta näyttäviä lämpimiä jogurttileipiä.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuvat: Senni Loikala