Kurkkusalaatti avomaankurkuista – katso klassikkoresepti!
Kurkkusalaatti on klassikkolisuke, joka maistuu monenlaisten ruokien kanssa. Se sopii esimerkiksi grillattujen lihojen ja kasvisten kaveriksi, burgereiden ja hodareiden täytteeksi, kalaruokien seuraksi, voileivän päälle, ruokaisiin salaatteihin kuin pyttipannun kylkeen.
- Katso resepti: Pesto
Jos kaupan valmiit kurkkusalaatit eivät sytytä sinua tai haluat kurkkusalaatista entistä maukkaampaa, on tämä perinteinen resepti sinua varten. Tämä suosikkilisuke maistuu juuri sopivan mausteiselta, mutta on samalla raikas.
Kurkkusalaatin valmistaminen on helppoa, joskin se vaatii jonkin verran pilkkomista. Kun kasvikset ovat pilkottu, hoituu loppu ilman kovin suurta vaivannäköä lieden äärellä.
Tällä hetkellä avomaankurkut ovat sesongissa, joten nyt on sopiva hetki kääriä hihat ja ryhtyä kurkkusalaatin valmistukseen. Muistathan varautua kokkaamiseen puhdistamalla huolellisesti kannet ja lasipurkit, joihin aiot säilöä kurkkusalaatin.
Kurkkusalaatti
Nappaa alta perinteisen kurkkusalaatin ohje talteen!
Tarvitset:
1 kg avomaankurkkuja
3 valkosipulin kynttä
2 sipulia
ruukku tilliä
Mausteliemi
2 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
4 dl sokeria
1 rkl merisuolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
3 kpl laakerinlehtiä
Valmistus:
Huuhtele avomaankurkut huolellisesti ja pilko kuutioiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet sekä tilli.
Laita liemen ainekset kattilaan ja kiehauta.
Lisää kurkkukuutiot, sipulit ja tilli kattilaan ja anna kiehua noin viisi minuuttia.
Annostele kurkkusalaatti lasipurkkeihin, joissa on tiiviit suljettavat kannet. Säilytä jääkaapissa.
Katso kurkkusalaatin resepti vielä Mutsimedian videolta.
Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.
Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti, kuvat ja video: Senni Loikala