Artikkelin kuva
ruoka

Kumpi suosituista Prime-nesteytysjuomista maistuu paremmalta? Testiraati tyrmäsi toisen maun: ‘‘Ihan kauheaa’’

Prime-juoma on noussut polttavaksi puheenaiheeksi ja ilmiöksi niin maailmalla kuin Suomessa. Erityisesti nuoret ovat innostuneet toden teolla sosiaalisen median kautta suursuosion saaneesta tubettajakaksikko Logan Paulin ja KSI:n luomasta sokerittomasta nesteytysjuomasta, joka sisältää muun muassa kookosvettä, antioksidantteja ja elektrolyytteja.

Nesteytysjuomia juodaan yleisesti ottaen etenkin urheilemisen yhteydessä, kun ihminen menettää huomattavan määrän nesteitä hikoilun myötä. Trendikästä Prime-juomaa ei aina kuitenkaan käytetä nesteytystarkoitukseen, ja moni nauttii sitä esimerkiksi ystävien seurassa muuten vaan. Aivan edullisesti juomaa ei kuitenkaan saa: Suomessa puolen litran Prime-juomia on myynnissä nyt noin kymmenellä eurolla ja osassa kauppoja hinta on vielä korkeampi.

Nesteytysjuoma Prime makutestissä

Joskus myös vanhemmista voi tuntua, että ruuhkavuosien aikana tulee hikoiltua enemmän kuin koskaan. Voisiko Prime-juoma sopia myös lukuisia velvollisuuksia hoiteleville väsähtäneille vanhemmille vauhdikkaaseen lapsiperhearkeen? Ja miltä sensaatioksi noussut juoma oikein maistuu? Mutsimedian viiden hengen testiraati otti asiasta selvää ja arvosteli kaksi Prime-juomamakua. Testiin otettiin sitruunan ja limen makuinen juoma sekä trooppisten hedelmien makuinen juoma.

Testin lopputulema oli kuitenkin selkeä: kumpikaan Prime-juoma ei tehnyt makunsa puolesta vaikutusta raatilaisiin. Yksikään testissä mukana ollut henkilö ei pitänyt kummankaan juoman mausta, mutta sitruunan ja limen makuinen juoma kuitenkin päihitti yksimielisesti trooppisten hedelmien makuisen juoman.


Arvostelussa sitruunan ja limen makuinen Prime-juoma

Lue alta, mitä maisteluraatimme oli mieltä sitruunan ja limen makuisesta Prime-juomasta.

Mies, 37:

”Tuoksuu limelimpparilta, sitruksinen hyvä raikas tuoksu. Tässä on vähän paksumpi koostumus mitä odotin, jotenkin mehukeittomainen. Ihan hyvä sitruksinen maku kuitenkin, mutta vähän imelämpi kuin sellaisissa nesteytysjuomissa, joita olen aiemmin juonut.”

Nainen, 33:

”Tuoksuu jotenkin tutulta, ei ehkä kuitenkaan Mehukatilta? Tuoksuu vahvemmalta kuin miltä maistuu. Ei kovin hyvää. Ei mitenkään mehukeittomaista tai paksua mielestäni. Jää kuiva olo suuhun suuhun, kun nielaisee. Tässä on jokin makeutusaine, josta en tykkää. Voisin juoda tätä nesteytystarkoituksessa, jos olisi tarve ja saisin tätä jostain ilmaiseksi. En kuitenkaan ostaisi ikinä enkä haluaisi tätä muuten vaan juoda. Ei hyvää juotavaa, ei samalla tavalla kuin vaikka Pepsi.”

Mies, 42:

”Tuoksusta ei saa mitään selvää. Menee samaan kategoriaan kuin kaikki nesteyttävät vitamiini- ja palautusmarkettijuomat, on hyvin sitruksinen. Hinta noin kymmenen euroa, ei kiitos. Kuuman päivän juoma tai virkistävä juoma sporttauksen jälkeen.”

Nainen, 33:

”Onpa jännä. Maistuu just aika imelältä. Ei kovin hyvä, monet muut sitrusjuomat ovat parempia.”

Nainen, 25:

”Ihan hyvää, aika mehumainen. Ehkä vähän mitäänsanomaton juoma, kuin laimea ananasmehu. Ihan hyvänmakuinen, en ehkä itse ostaisi tai koe tarvetta ostaa tällaista.”


Arvostelussa trooppisten hedelmien makuinen Prime-juoma

Lue alta, millaisia kommentteja toinen testissä ollut Prime-juoma sai raatilaisilta.

Mies, 37:

”Tuoksuu aivan hirvittävältä, ihan esanssiselta. Tulee mieleen punaiset kovat karkit, tiedättekö sellaisia imeskeltäviä. Tosi imelä. Tosi paljon imelämpi kuin äskeinen, en saa mitään trooppista yhtymää tähän kuin esanssin. Tulee mieleen joku lapsuuden imeskeltävä esanssisen imelä karkki.”

Nainen, 33:

”Hyiii! Tiedän tämän, se on joku sellainen purkka… kirsikkapurkka – yäk! Siis hirveää, ihan kauheaa. En joisi, vaikka saisin ilmaiseksi.”

Mies, 42:

”Joku tämmöinen kirsikkatikkarituoksu. No vedessä liotettua kirsikkatikkaria pikkuhapoilla, maun osalta ei tulisi ostettua ikinä. Ensimmäinen maku oli parempi.”

Nainen, 33:

”Hyi mikä haju, huh. Aivan hirveä esanssi. Aivan järkky, ihan hirveää. Hei en voi juoda tätä.”

Nainen, 25:

”Ei tämä mielestäni noin paha ole, ei tuollaista reaktiota tule. Tässä on jännä maku, just joku sellainen purkkakarkki, iso purkkapallo. Ei hirveän pahaa, lasillisen pystyy juomaan. Tämä oli pahempi kuin ensimmäinen juoma.”

Testin lopputulema

Kumpikaan trendikäs nesteytysjuoma ei tehnyt vaikutusta yhteenkään viisihenkisen testiraatimme jäsenistä. Trooppisten hedelmien makuinen Prime-juoma sai täystyrmäyksen ja lopputulema oli selkeä: sitruunan ja limen makuinen nesteytysjuoma maistui raatilaistemme mielestä huomattavasti paremmalta kuin trooppisten hedelmien makuinen juoma.


Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!

Teksti ja kuva: Senni Loikala