Artikkelin kuva
ruoka

Kukkakaaliriisi maistuu syntisen hyvältä tällä niksillä – katso resepti!

Nappasin vastikään kaupan hevi-osaston hävikkipisteeltä ostoskoriini kukkakaalin. Pohdin mökillä, tekisinkö uudelleen herkulliseksi osoittautunutta kukkakaalipastaa, mutta pian mieleeni putkahti monien rakastama lisuke: kukkakaaliriisi!

Kukkakaaliriisin valmistus on helppoa ja nopeaa. Kukkakaali pilkotaan pieniksi, hieman riisiä muistuttaviksi muruiksi. Operaation voi hoitaa myös monitoimikoneella, mutta sellaista ei meillä mökillä ole. Eipä pilkkomiseen käsipelilläkään tosin pitkään mennyt.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kukkakaaliriisi tehdään niin, että pannulla kiehautetaan hieman vettä, lisätään kukkakaalimurut ja käännellään niitä paistinlastalla pari minuuttia. Sitten mausteet sekaan ja kylkeen voi halutessaan lisätä esimerkiksi nokareen voita ja käännellä lisuketta vielä hetken kuumalla pannulla. Tuoreet yrtit sopivat mainiosti tarjoiluun.

Halusin itse kuitenkin tuoda perinteiseen kukkakaaliriisiin jotakin lisää, ja jääkaapissamme oli valmiina sinihomejuustomurupussi. Se osoittautui erinomaiseksi valinnaksi, ainakin näin homejuustojen ystävän näkökulmasta. Lopputulos oli mielestäni aivan mielettömän herkullinen, ja haluan siksi jakaa tämän kasvislisukevinkin myös teille.

Kukkakaaliriisi sinihomejuustolla. Kuva: Senni Loikala

Sekaan nappasin lavakaulustarhamme salaatti- ja yrttilaatikosta basilikaa ja ruohosipulia. Kuva: Senni Loikala

Kukkakaaliriisi on herkullinen lisuke. Kuva: Senni Loikala

Kukkakaaliriisi sinihomejuustolla

Valmistin kukkakaaliriisiä pelkästään itselleni, mutta voit helposti valmistaa isomman satsin esimerkiksi tuplaamalla tai triplaamalla ainesosien määrät. Laitoin itse sinihomejuustomurua reilulla kädellä ja omaan makuuni se saa maistua reilusti, mutta halutessaan sen määrää voi myös hieman vähentää. Herkullinen kukkakaaliriisi sinihomejuustolla sopii vaikkapa paremman päivällisen tai viikonloppuruoan lisukkeena tai lohturuokana!

Tarvitset:

3 dl kukkakaalimurua
1 dl sinihomejuustomurua
0,5 dl vettä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
rasvaa paistamiseen
tuoreita yrttejä (esim. basilika toimii loistavasti)

Valmistus:

  1. Hienonna kukkakaali pieniksi muruiksi veitsellä tai monitoimikoneella.
  2. Kiehauta vesi pannulla. Lisää kukkakaalimuru ja kääntele noin minuutti. Lisää sinihomejuustomuru ja mausteet, ja kääntele vielä hetki tai kunnes vesi on imeytynyt.
  3. Tarjoile lämpimänä tuoreiden yrttien kanssa.

Katso alta vielä kukkakaaliriisin resepti Mutsimedian videolta.

Jos video ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Jos rakastat sinihomejuustoa, lupaathan testata sitä kukkakaaliriisin kanssa? Niin taivaallisen hyvää se on.

Liity mukaan Mutsimedian yhteisöihin Facebookissa, Instagramissa ja TikTokissa!

Teksti, kuvat ja video: Senni Loikala