Hyvästi entrecôte! Kukkakaalipihvi chimichurri-kastikkeella ja kikhernetahnalla on nautintoa joka suupalalla
Voissa ja valkosipulisilpussa paistetut kukkakaalipihvit ilahduttavat niin arkena kuin viikonloppuna. Chimichurri-kastike vie annoksen seuraavalle tasolle.
Valmistimme vastikään Mutsimedian koekeittiössä niin herkullisen kasvisruoka-annoksen, että pakko jakaa resepti teillekin! Haluamme löytää uusia kasvisruokia, jotka oikeasti ovat maukkaita ja inspiroivia niin arjessa kuin juhlassa, tai vaikkapa viikonlopun dinnerillä. Saanemme esitellä: Kukkakaalipihvit chimichurri-kastikkeella ja kikhernetahnalla.
Idean tähän annokseen bongasimme alfiecooks-tililtä Instagramista. Muokkasimme reseptiä omaan makuumme sopivammaksi, ja korvasimme voipavut joka marketissa myytävillä kikherneillä. Joka tapauksessa annoksen elementit pysyivät samoina kuin alkuperäisessä ohjeessa: Ensin lautaselle nostetaan tahna, sen päälle kukkakaalipihvi ja viimeistellään chimichurrilla.
Parasta tässä kukkakaalipihviannoksessa on, että se on rohkeasti täynnä makua ja sekasyöjällä ei tule ruokailun aikana ikävä lihaa hetkeksikään. Jos rakastat hyvää kasvisruokaa ja valkosipulia, tulet varmasti pitämään kukkakaalipihveistä herkullisilla höysteillä. Chimichurrin joukkoon pilkotaan tuoretta chiliä, mutta varsinaisesti tulinen tämä ruoka ei kuitenkaan ole.
Kukkakaalipihvit chimichurrilla ja kikhernetahnalla
Haluatko päästä herkuttelemaan maukkailla kukkakaalipihveillä? Valmista tämä Mutsimedian testaama kasvisateria kahdelle hengelle alla olevalla reseptillä.
Tarvitset:
Kukkakaalipihvit
1 kukkakaali
2 rkl oliiviöljyä
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 valkosipulinkynsi
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria maun mukaan
Chimichurri-kastike
2 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen chili
2 rkl punaviinietikkaa
3/4 dl oliiviöljyä
Kikhernetahna
500 g kikherneitä
1/2—1 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
suolaa maun mukaan
(oliiviöljyä tarvittaessa notkistamiseen)
Ohjeet:
- Valmista chimichurri. Hienonna persilja, laita kulhoon. Hienonna chili ja valkosipulinkynsi, lisää kulhoon. Kaada joukkoon punaviinietikka, sekoita. Mausta paprikajauheella, suolalla ja pippurilla. Valuta oliiviöljyä joukkoon samalla sekoittaen, kunnes seos on tasainen. Laita sivuun odottamaan.
- Huuhtele kikherneet kylmässä vedessä. Siirrä ne blenderiin, lisää joukkoon alkuun puolikkaan sitruunan mehu, hienonnettu valkosipuli ja ripaus suolaa. Surauta tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa hieman sitruunamehua ja oliiviöljyä. Laita sivuun odottamaan.
Leikkaa kukkakaali pihveiksi. Valmista ylijäävistä kukinnoista esimerkiksi kukkakaaliriisiä ja pilko myös kukkakaalin lehdet ja kanta pieniksi paloiksi. Tee oliiviöljystä ja mausteista seos, jolla maustat kukkakaalipihvit molemmilta puolilta.
Hienonna valkosipuli. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää voi ja valkosipulisilppu. Laita ensimmäinen kukkakaalipihvi pannulle ja paina sitä pannua vasten esimerkiksi paistinlastalla saadaksesi sen ruskistumaan. Muutaman minuutin jälkeen käännä pihvi ympäri, paina jälleen pannua vasten, kunnes toinenkin puoli on kauniin ruskea.
Kun olet paistanut kukkakaalipihvit, voit halutessasi paistaa pilkkomasi ylimääräiset kukinnot, lehdet ja kannan rapeiksi.
Levitä kikhernetahnaa ympyrän muotoon keskelle lautasta. Aseta kukkakaalipihvi päälle, lisää chimichurria ja halutessasi ripottele päälle paistamiasi kukintoja, lehden ja kannan paloja. Nauti! Jaa tämä kukkakaalipihvit chimichurrilla -resepti kavereillesi somessa!
Seuraa Mutsimediaa myös Facebookissa ja Instagramissa!
Teksti ja kuvat: Senni Loikala